The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Vision Pro: Το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple

Αποκαλύπτει επίσημα τα νέα της γυαλιά μεικτής πραγματικότητας


Δημοσίευση ΙΟΥΝ 06, 2023

Vision Pro: Το νέο μεγάλο στοίχημα της Apple

Πολλά ακούγονταν τον τελευταίο καιρό και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι φήμες, αφού η Apple ανακοίνωσε στην πολυαναμενόμενη εκδήλωση προγραμματιστών WWDC 2023 το δικό της headset επαυξημένης πραγματικότητας με την ονομασία Apple Vision Pro.

«Είναι το πρώτο προϊόν της Apple μέσα από το οποίο κοιτάζεις απ’ αυτό και όχι… σε αυτό (όπως σε μια οθόνη)", δήλωσε ο CEO της Apple, Tim Cook, για τη συσκευή, η οποία μοιάζει με γυαλιά του σκι. Πρόκειται για ένα ακουστικό εικονικής πραγματικότητας, που μπορεί επίσης να δείξει στον χρήστη τον πραγματικό κόσμο μέσω καμερών υψηλής ισχύος, οι οποίες είναι τοποθετημένες στη συσκευή.

Το Apple Vision Pro διαθέτει ξεχωριστή μπαταρία, με την οποία συνδέεται μέσω ενός και μόνο καλωδίου, ελέγχεται με τα μάτια, τα χέρια και τη φωνή, ενώ η χρήση του είναι αυτόνομη χωρίς να χρειάζεται να συνδεθεί με κάποιο iPhone. Το Vision Pro τοποθετείται κυρίως ως συσκευή AR, αλλά μπορεί να εναλλάσσεται μεταξύ επαυξημένης και πλήρους εικονικής πραγματικότητας χρησιμοποιώντας ένα dial.

Η συσκευή έρχεται χωρίς χειριστήριο και μπορείτε να περιηγηθείτε στα εικονίδια της πλατφόρμας και των εγκατεστημένων εφαρμογών απλά κοιτάζοντάς τα, ενώ με διάφορες χειρονομίες, καθώς επίσης και με φωνητικές εντολές επιλέγετε εφαρμογές. Επιπλέον, το σύστημα υποστηρίζει Bluetooth περιφερειακά, ενώ μία από τις πιο εντυπωσιακές λειτουργίες είναι η ασύρματη σύνδεση και χρήση του Mac σας μέσα από το headset.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Vision Pro είναι η ενσωμάτωση της πρώτης 3D κάμερας της Apple, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καταγράψει ιδιαίτερες στιγμές με πρόσθετες πληροφορίες βάθους. Επιπλέον, υπάρχει μια ειδική λειτουργία για την παρακολούθηση βίντεο που σας επιτρέπει να αλλάζετε το μέγεθος του περιεχομένου, όπως επιθυμείτε, ενώ όσον αφορά το gaming, η Apple αναφέρει ότι το Vision Pro υποστηρίζει περισσότερα από 100 διαφορετικά παιχνίδια από τη βιβλιοθήκη του Apple Arcade, ενώ το σύστημα μπορεί να συνδεθεί με χειριστήριο PS5 ή Xbox, ανάλογα με τις ανάγκες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυκλοφορία των ακουστικών αυτών θα είναι η πρώτη μεγάλη νέα σειρά προϊόντων, από τότε που ανακοίνωσε το Apple Watch το 2014.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb