The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

4 τρόποι για να ανανεώσεις την είσοδο του σπιτιού σου

Γιατί είναι αυτή που αλλάζει την ψυχολογία τη δική σου και των άλλων επισκεπτών

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 02, 2023

4 τρόποι για να ανανεώσεις την είσοδο του σπιτιού σου
Photo by Douglas Sheppard on Unsplash

Αξίζει πάντα να φροντίζεις την είσοδο του σπιτιού, ακόμα κι αν δεν έχεις μάθει να της δίνεις σημασία, γιατί είναι το μέρος που υποδε΄χεται εσένα, τους φίλους και την οικογένειά σου.

Είναι ο πρώτος χώρος που βλέπεις όταν μπαίνεις σπίτι και πέρα από την πρώτη εντύπωση, είναι και αυτός που επηρεάζει την ψυχολογία σου. Επίσης ανάλογα με το σπίτι, μπορεί να περνάς πολύ συχνά απο εκεί. Οπότε έχει νοήμα να τον περιποιηθείς.

Θα πρέπει να την κάνεις φιλόξενη, για να δίνει το έναυσμα και για το εσωτερικό. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες που πρέπει να ακολουθήσεις γαι να δημιουργήσεις έναν όμορφο ψώρο, απολαυστικό για όλους, και όχι ένα μέρος για να περνάς απλά βιαστικά. Όπως οι 4 παρακάτω:

Όχι μόνο ανοιχτά χρώματα

Πολλοί όταν η είσοδος αποτελείται από έναν σκοτεινό διάδρομο, πολλοί χρησιμοποιούν ανοιχτά χρώματα για να λυθεί το πρόβλημά τους. Εάν τον βάψεις εντελώς λευκό, τότε θα τονίσεις την έλλειψη από φυσικό φως. Καλύτερα η προσοχή όσων μπαίνουν να πέσει αλλού. Μπορείς να βάλεις μαι ταπετσαρία με σχέδια, ένα έντονο χρώμα ή να βάλεις μαι κρεμάστρα ή κάποια αφίσα.

Έξτρα αποθηκευτικούς χώρους

Αν ο διάδρομος είναι μικρός, οι αποθηκευτικοί χώροι είναι σημαντικοί στην είσοδο. Είναι ο χώρος που αφήνεις παλτά, παπούτσια και άλλα αντικείμενα, Οπότε πρέπει να αξιοποιήσεις τον χώρο όσο μπορείς καλύτερα με έπιπλα.

Σημασία σε εσοχές και γωνίες

Οι γωνίες αλλά και οι εσοχές μένουν πολλές φορές αναξιοποιήτες. Κι όμως μια εσοχή στην είσοδο μπορεί να γίνει ένας χώρος που να χρησιμοποιείται. Μπορείς να βάλεις έναν πάγκο όπου μπορείς να κάθεσαι για να βγάλεις τα παπούτσια σου και απο πάνω να βάλεις μερικούς πίνακες.

Μπορεί να γίνει ένα σημείο με ενδιαφέρον

Το πιο έυκολο είναι να αποφύγεις τη διακόσμηση σε μια είσοδο στενή και σκοτεινή. Άλλαξε οπτική και δες τον χώρο αυτόν ως τη ραχοκοκαλιά του σπιτιού. Μοναδικά κομμάτια, όπως ένα έργο τέχνης ή μια αντίκα, φτιάχνουν πολλά ενδιαφέροντα σημεία και γίνονται αντικείμενο συζήτησης και θαυμασμού.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb