The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η νέα «βάρβαρη» τάση στις σχέσεις όταν θέλει να χωρίσει το ένα άτομο

Τα σημάδια για να αποφύγεις το delicate dumping

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 30, 2023

Η νέα «βάρβαρη» τάση στις σχέσεις όταν θέλει να χωρίσει το ένα άτομο
φωτό αρχείου, Pexels

Συνήθως οι χωρισμοί δεν είναι ανώδυνοι. Κάποιοι πληγώνονται, κάποιοι μπερδεύονται, άλλοι προχωρούν, άλλοι μένουν στάσιμοι. Όπως και να έχει οι χειρίτεροι χωρισμοί είναι όταν ο ένας θέλει να χωρίσει και ο άλλος έχει ακόμη αισθήματα.

Μια νέα τάση που αρχίζει και γίνεται συνήθεια στις ηλικίες 25 με 45 ετών είναι το "delicate dumping". Πρόκειται επί της ουσίας όταν ένας από τους δύο θέλει να χωρίσει, δεν το ανακοινώνει, απομακρύνεται, βρίσκει δικαιολογίες για να μην συναντιέται με τον άλλον/άλλη, και στο τέλος ισχυρίζεται ότι ο άλλος έπρεπε να το έχει καταλάβει...

Ουσιαστικά προσπαθεί να αποφύγει ευθύνες ή να αναγκάσει το έτερον ήμισυ να πει αυτός το οριστικό τέλος. Παρατηρείται περισσότερο στους άνδρες άνω των 35 ετών και στις γυναίκες κάτω των 30 ετών.

Τα χαρακτηριστικά που έχουν όσοι εφαρμόζουν αυτή τη τακτική είναι και τα σημάδια που πρέπει να προσέξεις.

Στους άνδρες συνήθως δεν έχουν κάποια μακροχρόνια σχέση ή αποφεύγουν να μιλήσουν για αυτή, πχ.για το πως τελείωσε.

Στις γυναίκες τα σημάδια είναι διαφορετικά. Επιλέγει να μιλάει για έλλειψη ελευθερίας στη σχέση, δημιουργεί εντάσεις μεταξύ του συντρόφου και της παρέας της(τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κάτι στη πραγματικότητα), ενώ αρέσκεται στα "διαλλείματα" στη σχέση.

Άλλα σημάδια κοινά και στα δύο φύλα είναι η προσπάθεια απροσανατολισμού σε μια κουβέντα, η προσπάθεια να σε μειώνει συνέχεια, η απουσία κοινών σχεδίων για το μέλλον.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb