The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

6 στις 10 γυναίκες έχουν αυτή τη φοβία

Αγνωστη στους περισσότερους

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 25, 2023

6 στις 10 γυναίκες έχουν αυτή τη φοβία
φωτό αρχείου, Pexels

Ανήκω και εγώ στο μεγάλο ποσοστό αυτών που δεν είχαν ξανακούσει για μια φοβία που έχεί το 60% των γυναικών παγκοσμίως. Η τοκοφοβία είναι ο φόβος των γυναικών για τη διαδικασία του τοκετού.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η τοκοφοβία μπορεί να γίνει τόσο έντονη και επώδυνη που μπορεί να προκαλέσει στρες, κατάθλιψη, αποχή από το σeξ, απώλεια κιλών και αυπνία.

Ενώ έχουν καταγραφεί και περιστατικά συναισθηματικής αποσύνδεσης από το νεογέννητο παιδί.

Υπάρχουν δύο είδη τοκοφοβίας

Η πρωτοπαθής τοκοφοβία που εμφανίζεται σε γυναίκες που δεν έχουν ξαναμείνει έγκυες, και κυρίως προκαλείται από το φόβο του άγνωστου, και η δευτερογενής τοκοφοβία που προκαλείται από μία άσχημη εγκυμοσύνη στο παρελθόν, τόσο στην ίδια την έγκυο ή σε κάποιο κοντινό του πρόσωπο, ή μετά από αποβολή.

Περισσότερο εκτεθειμένες στη τοκοφοβία είναι οι ελεύθερες γυναίκες που μένουν έγκυες, από τις γυναίκες που είναι σε σταθερή σχέση.

Ενώ σημαντική διαφορά υπάρχει ανάμεσα στις γυναίκες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, με τις έγκυες που έχουν πανεπιστημιακή μόρφωση.

Λάδι στη φωτιά, φαίνεται πως ρίχνει η ηλικία που μένει έγκυος μία γυναίκα, όσο μεγαλύτερη είναι η γυναίκα τόσο πιο επιρρεπής είναι, ενώ και το περιβάλλον της φαίνεται πως σχετίζεται, αφού σε ένα πιεστικό περιβάλλον για γέννηση ενός παιδιού, φαίνεται πως επηρεάζεται η ψυχολογία της εγκύου.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb