The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
#TiNaDeis: Η Mafia Mamma, ο Arnie και ο κόσμος των ναρκωτικών News Room

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης

Γράφει η MATINA KONTOY
Δημοσίευση ΜΑΙ 24, 2023

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Όλα όσα θα δούμε φέτος

Το Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου επιστρέφει και φέτος με ένα μεταπανδημικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει διεθνείς και εγχώριες παραγωγές και συμπαραγωγές, δράσεις και διαδραστικές παραστάσεις χορού.

Πλούσιο τόσο σε θέατρο όσο και σε μουσική και χορό είναι το φετινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου, που παρουσίασε η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεσμού, Κατερίνα Ευαγγελάτου, η οποία δίνει βήμα σε 2.200 καλλιτέχνες με 76 παραγωγές και έχοντας συμπεριλάβει και 14 ελληνικά έργα θεάτρου. Σημαντική και η παρουσία ξένων καλλιτεχνών που θα εμφανιστούν στο Ηρώδειο και στο Πειραιώς 260.

Ένα πρόγραμμα (προϋπολογισμού 3,5 εκατομμυρίων ευρώ) με διεθνείς συνεργασίες (Φρανκ Κάστορφ, Φίλιπ Κεν κ.α) πρωτοτυπία, καινοτομία αλλά και τη συμμετοχή πρωτοεμφανιζόμενων Ελλήνων καλλιτεχνών. Επίσης, συνεργασίες με διεθνείς διοργανώσεις και Φεστιβάλ όπως τα Festival d’ Avignon, Wiener Festwochen, Adelaide Festival, Odéon-Théâtre de l’ Europe, Festival d’ Automne, Kunstenfestivaldesarts, Triennale Milano, Ruhrtriennale, Εθνικό Θέατρο Ισπανίας, Festival Roma Europa και άλλοι.

Κεντρικό θέμα του Φεστιβάλ είναι η Ελευθερία, καθώς φέτος συμπληρώνονται 200 χρόνια από τότε που ο Διονύσιος Σολωμός έγραψε τον «Ύμνο εις την Ελευθερίαν». Ο άνθρωπος έχει γεννηθεί για να ποθεί την ελευθερία και οι καλλιτέχνες επικαλούνται την ελευθερία προκειμένου να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία.

Τρία σύμβολα, ένα περιστέρι, μια καρδιά και το νερό ως πηγές ζωής και ελευθερίας, διαμορφώνουν τη φετινή οπτική ταυτότητα της διοργάνωσης που θα ξεκινήσει με ένα open plan και συζητήσεις πριν από την παραστασιακή του έναρξη στις 7 Ιουνίου.

ΛΙΣΤΑ39 ΘΕΜΑΤΑ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb