The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
#TiNaDeis: Η επιστροφή του Guardians of the Galaxy και το αριστούργημα στο Disney+ News Room

Το αριστούργημα που αδικήθηκε από τα Όσκαρ και που μπορείς να δεις στο Disney+

Μια ταινία που δύσκολα βλέπεις τα τελευταία χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΙ 02, 2023

Το αριστούργημα που αδικήθηκε από τα Όσκαρ και που μπορείς να δεις στο Disney+
@Jonathan Hession

Προτάθηκε για εννέα Όσκαρ και στο τέλος της βραδιάς δεν πήρε κανένα. Βέβαια, κατέκτησε αρκετά άλλα βραβεία, αλλά έχοντας δει την ταινία στο σινεμά, μόνα να απορήσουμε μπορούσαμε.

Το «The Banshees of Inisherin» είναι ένα αριστουργηματικό φιλμ από τον σπουδαίο σκηνοθέτη Martin McDonagh, με εξαιρετικές ερμηνείες από τον Brendan Gleeson και τον Colin Farell. Πρόκειται για μαι κωμική και συγχρόνως τραγική ιστορία, που έχει να κάνει πρωτίστως με τη φιλία, αλλά και το δικαίωμα του ανθρώπου να περάσει όπως θέλει την ζωή του.

Η υπόθεση έχει ως εξής. Δυο φίλοι που μένουν σε ένα μικρό χωριό της Ιρλανδίας, πίνουν καθημερινά τη μπύρα τους στην μοναδική παμπ. Μια μέρα ο ένας δεν εμφανίζεται, γιατί πολύ απλά δεν θέλει να κάνει άλλο παρέα με τον φίλο του, θέλοντας να τον βγάλει από την ζωή του και να ασχοληθεί με τη μουσική του και με άλλα πράγματα. Ωστόσο ο φίλος του δεν το δέχεται και ακολουθεί μια κόντρα μεταξύ των δυο, που κανένας δεν περίμενε, ούτε στο χωριό αλλά ούτε και μπροστά στην οθόνη.

Η φιλία είναι μεγάλο κομμάτι της ανθρώπινης ζωής και αν κοπεί απότομα και μονόπλευρα, όπως αρκετές φορές συμβαίνει και στην πραγματικότητα, τότε η άλλη πλευρά είναι λογικό να ζητήσει εξηγήσεις. Γιατί μιλάμε εν τέλει για κα΄τι ιερό, για έναν άνθρωπο για τον οποίον τρέφουμε συναισθήματα.

Ωστόσο, δεν χρειάζεται και να επιμείνει. Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να κάνει επιλογές και να αλλάξει τη ζωή του, να αποφασίσει ότι το υπόλοιπο του βίου του, θα ήθελε να το περάσει, μακριά από την πεζή καθημερινότητα, την επανάληψη και το κουτσομπολιό και να αφοσιωθεί σε κάτι άλλο.

Η κατάσταση βέβαια φτάνει στα άκρα, οι συμβολισμοί κάνουν την εμφάνισή τους και η κατάληξη της ιστορίας είναι παντελώς απρόβλπετη. Αν σε όλα αυτά προσθέσεις, το πανέμορφο ιρλανδικό τοπίο και τις ερμηνείες, δημιουργείται ένα αριστούργημα που δύσκολα βλέπουμε τα τελευταία χρόνια. Μπορεί να αδικήθηκε όμως από τα Όσκαρ, αλλά το κοινό το αγάπησε και τώρα όσοι δεν είχαν την τύχη να το δουν στις σκοτεινές αίθουσες, έχουν την δυνατότητα να το δουν στο Disney+.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb