The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Shows

Ταινίες της εβδομάδας: Ο John Wick επιστρέφει μαζί με άλλες 9 ταινίες

John Wick Κεφάλαιο 4 – Utama, Το Σπίτι μας - Μια Απροσδόκητη Σχέση - Η Λέιλα και τα Αδέρφια της - Ο Αντρας των Ονείρων μου - Φαντάσματα της Επανάστασης - Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό - Broken Circle - Τα Αβγά και τα Πασχάλια - Οι Ξεχασμένοι

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΜΑΡ 22, 2023

Ταινίες της εβδομάδας: Ο John Wick επιστρέφει μαζί με άλλες 9 ταινίες
@MURRAY CLOSE/LIONSGATE

John Wick Κεφάλαιο 4 (John Wick: Chapter 4)

του Τσαντ Σταχέλσκι. Με τους Κιάνου Ριβς, Ντόνι Γιεν, Μπιλ Σκάρσγκαρντ, Λόρενς Φίσμπερν, Χιρογιούκι Σανάντα, Λανς Ρέντικ.

Περιπέτεια 2023, ΗΠΑ 169’

Ο Τζον Γουικ βρίσκει τον τρόπο να νικήσει την Υψηλή Τράπεζα. Πριν όμως κερδίσει την ελευθερία του, ο Γουικ πρέπει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό με πανίσχυρες συμμαχίες σε όλη την υφήλιο και δυνάμεις που θα μετατρέψουν παλιούς φίλους σε εχθρούς.

Utama, Το Σπίτι μας (Utama)

του Αλεχάντρο Λοάιζα Γκρίσι. Με τους Χόσε Καλκίνα, Λουίσα Κουίσπε, Καντελάρια Κουίσπε.

Δραματική 2022, Βολιβία – Ουρουγουάη – Γαλλία 87’

Στα ορεινά της Βολιβίας, ένα ηλικιωμένο ζευγάρι Κέτσουα έχει για χρόνια την ίδια καθημερινή ρουτίνα. Όταν μια ασυνήθιστα μακρά ξηρασία απειλεί συνολικά τον τρόπο ζωής τους, ο Βιργίνιο και η Σίσα αντιμετωπίζουν το δίλημμα να αντισταθούν ή να ηττηθούν από το πέρασμα του χρόνου. Με την άφιξη του εγγονού τους, Κλέβερ, οι τρεις τους θα αντιμετωπίσουν – ο καθένας με το δικό του τρόπο – το περιβάλλον, την αναγκαιότητα για αλλαγή και το ίδιο το νόημα της ζωής.

Μια Απροσδόκητη Σχέση (A Good Person)

του Ζακ Μπραφ. Με τους Φλόρενς Πιου, Μόργκαν Φρίμαν, Σελέστ Ο'Κόνορ, Μόλι Σάνον.

Δραματική 2023, ΗΠΑ – Καναδάς 129’

Ο πόνος της απώλειας φέρνει κοντά τον Ντάνιελ και τη νεαρή Αλισον, επιζήσασα μιας ασύλληπτης τραγωδίας που στέρησε τη ζωή της κόρης του Ντάνιελ. Οσο ο Ντάνιελ μεγαλώνει την έφηβη εγγονή του και η Αλισον αναζητά την εξιλέωση, ανακαλύπτουν πως η φιλία, η συγχώρεση και η ελπίδα μπορούν να βρεθούν στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Η Λέιλα και τα Αδέρφια της (Baradaran-e Leila)

του Σαΐντ Ρουστάγι. Με τους Ταρανέ Αλιντουστί, Σαΐντ Πουρσαμίμι, Ναβίντ Μοχαμαντζάντεχ, Πεϊμάν Μοααντί.

Δραματική 2022, Ιράν 165’

Στα 40 της, η Λέιλα έχει περάσει όλη της τη ζωή φροντίζοντας τους γονείς και τα τέσσερα αδέλφια της. Ενώ έχουν απεγνωσμένη ανάγκη από οικονομική υποστήριξη, η Λέιλα καταστρώνει ένα σχέδιο για να σώσει την οικογένεια από τη φτώχεια, για ν' ανακαλύψει όμως ότι ο πατέρας τους κρύβει έναν οικογενειακό θησαυρό. Αυτή η αποκάλυψη θα φέρει χάος στην ήδη εύθραυστη δυναμική της οικογένειας και οι πράξεις κάθε μέλους θα τους οδηγήσουν σταδιακά ένα βήμα πιο κοντά στην καταστροφή.

Ο Αντρας των Ονείρων μου (Ich bin dein Mensch)

της Μαρία Σράντερ. Με τους Μάρεν Εγκερτ, Νταν Στίβενς, Σάντρα Χίλερ.

Αισθηματική Κομεντί 2021, Γερμανία 108’

Με σκοπό να χρηματοδοτήσει τις έρευνές της, μια επιστήμονας δέχεται την πρόταση να πάρει μέρος σε ένα απίστευτο πείραμα. Για τρεις εβδομάδες θα πρέπει να συγκατοικήσει μ' ένα ανθρωποειδές ρομπότ, τον Τομ, ο οποίος είναι σχεδιασμένος για να ικανοποιεί κάθε της ανάγκη! Βασισμένο σ' ένα διήγημα τής Εμα Μπρασλάβσκι, βραβευμένο με Αργυρή Αρκτο Ερμηνείας στην Berlinale και τέσσερα βραβεία τής Γερμανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Φαντάσματα της Επανάστασης

του Θάνου Αναστόπουλου. Με τους Γιώργο Χωραφά, Πηνελόπη Τσιλίκα, Πάολο Ρόσι, Αινεία Τσαμάτη, Νίκο Γεωργάκη, Θεοδώρα Τζήμου, Γιώργο Συμεωνίδη.

Σινεφίλ 2022, Ελλά δα – Ιταλία 101’

Ένας Έλληνας σκηνοθέτης βρίσκεται στην Τεργέστη, με σκοπό να κινηματογραφήσει ένα ντοκιμαντέρ για το ταξίδι του Ρήγα Φεραίου στην Ευρώπη του Διαφωτισμού. Όταν επισκέπτεται το Ελληνορθόδοξο Νεκροταφείο με το συνεργείο του, μια ομάδα φαντασμάτων από χαρακτήρες του 18ου αιώνα ξυπνά από τον θόρυβο και παίρνει το λεωφορείο για να βγει βόλτα στην πόλη. Είναι αυτά τα φαντάσματα αποκυήματα της φαντασίας του ή είναι «αληθινά» φαντάσματα που διασταυρώνονται στο μονοπάτι της έρευνάς του;

Στο Τέλος Ξυρίζουν τον Γαμπρό

του Στράτου Μαρκίδη. Με τους Γιάννη Τσιμιτσέλη, Ελένη Καστάνη, Λευτέρη Ελευθερίου, Κατερίνα Στικούδη, Σοφία Βογιατζάκη, Κώστα Καραθωμά, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσαβάλου, Στράτο Λύκο, Vicky Dalli, Τάσο Παλαντζίδη, Θεοφανία Παπαθωμά, Δημήτρη Μαυρόπουλο, Νίκο Βερλέκη.

Κωμωδία 2023, Ελλάδα 93’

Η απόφαση της Πόπης να παντρευτεί έναν νεότερο άντρα Γεωργιανής καταγωγής αναστατώνει την μικρή κοινωνία ενός χωριού στην Κω. Τα παιδιά της, η αδερφή της και οι εκκεντρικοί συγχωριανοί δεν θα κάτσουν με σταυρωμένα τα χέρια, βάζοντας σκοπό να αποτρέψουν τον γάμο, ακόμα κι αν χρειαστεί να φτάσουν στα άκρα.

Broken Circle

του Δημητρίου Κατή. Με τους Χρήστο Γλυκό, Χρήστο Αμβράζη, Βάγια Κωφού, Νεκτάριο Παπαλεξίου, Δημήτρη Μαζιώτη, Κατερίνα Χολή, Μαρίζα Σπιρίτο, Δήμητρα Δερζέκου, Αποστόλη Γεωργίου Ζωναρά.

Φαντασίας 2022, Ελλάδα 139’

Δύο νέοι σε ένα ερωτικό παιχνίδι αγάπης, παγιδευμένοι στη ρωγμή του χρόνου, στην Αρχαία Ελλάδα, στην εποχή του Αγαμέμνονα, Οδυσσέα και Αχιλλέα, λίγο πριν τον Τρωικό πόλεμο, με τα γεγονότα να ανατρέπονται και τη σειρά των πραγμάτων να αλλάζει τροπή.

Τα Αβγά και τα Πασχάλια (Rabbit Academy)

της Ούτε φον Μούνχαου – Πολ. Με τις φωνές των Κωνσταντίνου Ρεπάνη, Βασιλικής Σούτη, Κωνσταντίνου Δαρλάση, Σταύρου Σιούλη, Ζερόμ Καλουτά.

Animation 2022, Γερμανία 76’

Η Σχολή των Κουνελιών ετοιμάζεται να σημάνει συναγερμό: Ο Λίο, το πονηρό κουνέλι της πόλης, θέλει να εξαλείψει το Πάσχα δια παντός. Συνωμοτεί με τις ύπουλες αλεπούδες και σχεδιάζει να καταστρέψει όλα τα πασχαλινά αβγά. Θα καταφέρουν τα κουνέλια του Πάσχα, Μαξ και Εμι, μαζί με τους φίλους τους, να τον εμποδίσουν; Με τη βοήθεια της σοφής δασκάλας τους, της κυρίας Ερμιόνης, οι ήρωές μας πρέπει να κατακτήσουν μια μυστηριώδη τεχνική μάχης και να μάθουν τι σημαίνει να εμπιστεύεσαι κάποιον – ακόμα και μια αλεπού.

Οι Ξεχασμένοι (Los Olvidados)

των Λουτσιάνο Ονέτι και Νικολάς Ονέτι. Με τους Μίρτα Μπουσνέλι, Γουστάβο Γκαρθόν, Αγουστίν Παρδέλα, Βικτόρια Μαουρέτε, Βικτόριο Ντ'Αλεσάντρο.

Τρόμου 2017, Αργεντινή – Νέα Ζηλανδία 98’

Το Επεκουέν ήταν ένα από τα πλέον τουριστικά χωριά της Αργεντινής, με εκατοντάδες επισκέπτες να συρρέουν για τις θερμές πηγές του. Μέχρι που στις 10 Νοεμβρίου 1985, η τεράστια ποσότητα του νερού έσπασε το φράγμα, κατέκλυσε το χωριό και το βύθισε ολοκληρωτικά. Τριάντα χρόνια αργότερα, τα νερά υποχωρούν, με τους κατοίκους όμως να μην επιστρέφουν. Μια παρέα νεαρών, παρά τις προειδοποιήσεις, ταξιδεύει στα αποκαλυφθέντα ερείπια για να γυρίσει ένα ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Επεκουέν, όμως αντίθετα με ό,τι νόμιζαν, δεν είναι μόνοι τους...

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb