The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ο εγκέφαλος βλέπει το :‑) σαν πραγματικό χαμόγελο

Τι σου κάνει η τεχνολογία...


Δημοσίευση ΦΕΒ 23, 2014

Ο εγκέφαλος βλέπει το :‑) σαν πραγματικό χαμόγελο

Κι όμως, πλέον ο εγκέφαλός μας, μετά από τόσα χρόνια εξοικείωσης, αντιλαμβάνεται το σύμβολο :-) σαν ένα πραγματικό χαμόγελο.

Το χαμογελαστό και το λυπημένο emoticon [ :-) και :-( αντίστοιχα] που πρωτοεμφανίστηκαν το 1982, σήμερα είναι πλήρως ενταγμένα στην καθημερινότητά μας.

Δημιουργήθηκαν από τον Σκοτ Φάλμαν, ο οποίος πρότεινε τη χρήση τους ως αναπαραστάσεις του ανθρώπινου προσώπου στο διοικητικό συμβούλιο του πανεπιστημίου Carnegie Mellon στο Πίτσμπουργκ.

Ο Δρ Όουεν Τσέρτις και οι συνεργάτες του στο Πανεπιστήμιο Flinders της Aδελαΐδας παρακολούθησαν την ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου σε 20 εθελοντές, οι οποίοι κλήθηκαν να κοιτάξουν πραγματικά πρόσωπα, χαμογελαστά emoticon ή αλληλουχίες χαρακτήρων χωρίς νόημα. Τα emoticon και τα πρόσωπα προκαλούσαν στον εγκέφαλο την ίδια δραστηριότητα. Αν όμως παρουσιάζονταν μπροστά τους με διαφορετική σειρά, π.χ. (-: , τότε ο εγκέφαλος δεν τα αντιλαμβανόταν ως emoticons, αλλά ως απλά σύμβολα.

H μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Social Neuroscience».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb