The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Οι πιο υγιεινές τροφές για πρωινό

Για να ξεκινήσει καλά η ημέρα σας

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 12, 2023

Οι πιο υγιεινές τροφές για πρωινό
Φωτογραφία από Rama Khandkar

Ο σύχρονος τρόπος ζωής το έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα. Το 60% παγκοσμίως θεωρεί πρωινό ένα ποτήρι καφέ και κάτι έτοιμο συσκευασμένο που συνήθως το τρώμε στα όρθια ή καθοδόν για την εργασία μας.

Όμως οι ειδικοί επιμένουν πως το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και μπορεί να μας γεμίσει με ενέργεια μέσα στην ημέρα, ενώ μπορεί να μας γλυτώσει από περιττές ατασθαλίες που μας επιβαρύνουν με θερμίδες και λίπος.

Δείτε τι πρέπει να προτιμούμε για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Αυγά

Είναι πεντανόστιμα, έχουν θερμίδες που προσφέρουν ενέργεια για πολλές ώρες, έχουν βιταμίνες και κυρίως βιταμίνη D, που βοηθάει στο να φτιάξουμε ισχυρό ανοσοποιητικό. Κάθε αυγό, επίσης, περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και χολίνης, που είναι αναγκαία για την υγεία του εγκεφάλου.

Ψωμί και πάστα ξηρών καρπών

Το ψωμί κατά προτίμηση να είναι ολικής άλεσης πάνω μπορείς να προσθέσεις αλεσμένους ξηρούς καρπούς με λίγο ελαιόλαδο. Είναι ένα από τα πιο πλήρη γεύματα που μπορείς να έχεις.

Βρώμη

Η βρώμη είτε την προσθέσεις στο γάλα ή στο γιαούρτι προσφέρει το αίσθημα του κορεσμού για πολλές ώρες, ενώ μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Και όπως είναι ήδη γνωστό κάνει καλό στη λειτουργεία της καρδιάς.

Smoothies από φρούτα

Κατά γενική ομολογία είναι νόστιμα, αλλά δεν είναι χορταστικά. Μπορείτε όμως στο smoothie που θα φτιάξετε να προσθέσετε λίγα γραμμάρια πρωτείνης ώστε να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb