ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
#TiNaDeis: Χαλαρές σειρές, παλιές ελληνικές ταινίες και ελληνικά reality

5 ταινίες που μας άρεσαν πολύ αφού είχαμε διαβάσει το βιβλίο

Δεν είναι και σύνηθες

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 12, 2023

5 ταινίες που μας άρεσαν πολύ αφού είχαμε διαβάσει το βιβλίο
@indiewire.com
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπάρχει αυτή η πεποίθηση, που αρκετές φορές ισχύει βέβαια, ότι αφού έχεις διαβάσει το βιβλίο, μετά η ταινία δεν μπορεί να σου πει όσα αυτό. Αν και αυτό συνηθίζεται, υπάρχουν και κάποιες φορές, όχι μόνο που η ταινία είναι αντάξια του βιβλίου, αλλά και κάποιες φορές που τα ξεπέρασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι 5 παρακάτω ταινίες είναι αυτής της κατηγορίας, αφού μας άρεσαν ή τις λατρέψαμε αφού είχαμε ήδη διαβάσει το βιβλίο, που σε λίγες περιπτώσεις από αυτές δεν ήταν το ίδιο καλό με την ταινία. Κατά την γνώμη μας πάντα…

The Notebook

Το βιβλίο του Nicholas Sparks, αγαπήθηκε πολύ από τους αναγνώστες, αφού εξηγεί με περισσότερες λεπτομέρειες και περισσότερο βάθος την αγάπη μεταξύ του Noah και της Allie. Αλλά παρόλο που το βιβλίο αγαπήθηκε από πολύ κόσμο, η ταινία έγινε μια από τις πιο αγαπημένες ιστορίες αγάπης στον κινηματογράφο.

One Flew Over the Cuckoo’s Nest

Μπορεί το βιβλίο, να μας δείχνει μια πιο σκοτεινή πλευρά του ήρωα που στην ταινία υποδύεται ο Jack Nicholson, αλλά και να σκιαγραφεί και χαρακτήρες που δεν βρίσκονται στην ταινία, αλλά πρόκειται για μια ταινία που οι αναγνώστες αγάπησαν, κερδίζοντας μάλιστα πολλά βραβεία και πολύ καλές κριτικές.

The Shawshank Redemption

Εδώ ο Stephen King γράφει ένα βιβλίο μόλις 128 σελίδων, δίνοντας έμφαση σε πολλούς χαρακτήρες που είναι τρόφιμοι. Από την άλλη η ταινία, σκύβει πάνω από την ιστορία λιγότερων χαρακτήρων και τις εξερευνεί βαθύτερα. Υπάρχουν αρκετές αποκλίσεις, αλλά δεν παύει να είναι η ίδια ιστορία, με την ταινία να παραμένει εκείνη με την μεγαλύτερη βαθμολογία στο IMDb.

The Perks of being a Wallflower

Μια εξαιρετική πραγματικά ταινία, που η μόνη της διαφορά από το επίσης εξαιρετικό βιβλίο, είναι η πως δεν εξηγεί στο ίδιο βάθος το τραύμα του Charlie, ώστε οι θεατές να καταλάβουν ακριβώς γιατί συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο, έχοντας μετατραυματικό στρες από την παιδική του ηλικία. Ωστόσο κατά τα άλλα, η ταινία είναι άρτια και δεν της λείπει απολύτως τίποτα άλλο.

The Great Gatsby

Η ταινία με τον Leonardo Di Caprio σε κάνει να αναρωτιέσαι πως μια ταινία του 2013, κατάφερε να αναπαραστήσει με τέτοια πιστότητα, ένα βιβλίο που μιλούσε για την δεκαετία του 1920. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένα κενό μεταξύ της ταινίας και του βιβλίου, το οποίο ανήκει στα κλασικά, και γι’ αυτό η πρώτη είχε την τεράστια επιτυχία που είχε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb