TRENDS

Μήπως οι αγαπημένες σου Uggs κάνουν κακό στα πόδια σου;

Γνωρίζεις το σκοπό που φτιάχτηκαν αρχικά;
Από το NEWSROOM
Μήπως οι αγαπημένες σου Uggs κάνουν κακό στα πόδια σου;
@instylemagazine

Τώρα που χειμώνιασε για τα καλά, έβγαλες από τη ντουλάπα τις αγαπημένες σου Ugg boots και τις φοράς καθημερινά. Το ήξερες, όμως, ότι δεν φτιάχτηκαν ακριβώς γι’ αυτήν την εποχή και τη χρήση;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Νιώθεις απόλυτα cozy μέσα στα αγαπημένα σου παπούτσια; Έχουν γίνει τεράστιο trend τα τελευταία χρόνια, σε σημείο που είναι συνεχώς sold out. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει πιο ζεστό, ευκολοφόρετο παπούτσι, για πολλές από εμάς. Από τα μποτάκια, μέχρι τα δίπατα και τα minis, όλα έχουν γίνει ανάρπαστα. Ωστόσο, υπάρχουν ειδικο΄θ που λένε ότι πρέπει να ξανασκεφτούμε πόσες ώρες τα φοράμε. 

Ο αληθινός λόγος που φτιάχτηκαν τα Uggs

Αν έχεις προσέξει, τα διάσημα μποτάκια έρχονται από την Αυστραλία. Ο δημιουργός τους, Brian Smith, αποκάλυψε σε μια συνέντευξη ποια ήταν η έμπνευσή του. Γύρω στα τέλη του 70’, είχε επισκεφτεί τις ΗΠΑ από την Αυστραλία και είχε πάει για surf στο Malibu. Τα πόδια του κρύωναν πολύ μετά από τη θάλασσα και του ήρθε η ιδέα. Έβαλε τις μπότες από sheepskin για να ζεστάνει τα πόδια του γρήγορα και σκέφτηκε ότι δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Αμερική.

Έτσι, θεώρησε ότι αυτό θα ήταν το τέλειο παπούτσι για τους surfers, που αναζητούν κάτι ζεστό μόλις βγαίνουν από το νερό. Άρα, αρχικά, τα συγκεκριμένα μποτάκια, προορίστηκαν για θερμότερα κλίματα και αμμώδεις παραλίες! Όχι για τα χιόνια και τους πάγους που γλιστρούν. Επειδή είχαν δημιουργηθεί για βραχυπρόθεσμη χρήση σε μαλακές επιφάνειες, η αντίθετη χρήση τους δεν είναι ο,τι καλύτερο. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη THREADS (@threadsstyling)

Αν και οι Uggs έφτασαν στις παραλίες της California, γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '70, έγιναν οι αγαπημένες των celebrities,γύρω στο 2000. Τις φόρεσαν πολλές, ανάμεσά τους και η Paris Hilton. Στη συνέχεια, έκαναν ακόμα μεγαλύτερο “μπαμ” γύρω στο 2010 και ξανά τώρα. 

Σύμφωνα με ποδίατρους στο New Jersey, με την πάροδο του χρόνου, η πολύ μεγάλη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει σε μακροχρόνιους πόνους και προβλήματα, όχι μόνο στις πατούσες και τα δάχτυλα, αλλά και ως το γόνατο και τους γοφούς. Λόγω της κατασκευής τους, φαίνεται να μην στηρίζουν επαρκώς το πόδι και τον αστράγαλο. Έτσι, αν τα φοράμε συνεχώς, ενδέχεται να προκαλέσουμε προβλήματα στα πόδια μας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb