ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συνήθεια στο ντουζ που προκαλεί τριχόπτωση

Δείτε τι πρέπει να προσέχετε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 29, 2023

Η συνήθεια στο ντουζ που προκαλεί τριχόπτωση
Φωτογραφία από Anna Tarazevich
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η τρίχοπτωση έχει πολλούς λόγους που την προκαλούν, ή την επιταχύνουν. Η ηλικία, το περιβάλλον που ζούμε, η ρύπανση, το άγχος και ο τρόπος ζωής, η κληρονομικότητα είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζουν την τριχόπτωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι παραπάνω λόγο είναι γνωστό ότι επηρεάζει τη ποιότητα των τριχών μας και ευθυνόνται για την απώλεια τους. Όμως οι ειδικοί υποστηρίζουν πως και το λούσιμο μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των τριχών που πέφτουν καθημερινά.

Καθημερινά χάνουμε σε φυσιολογικές συνθήκες, από 50 εως 100 τρίχες. Όμως το λούσιμο με καυτό νερό φαίνεται πως αυξάνει τον αριθμό των τριχών που φθείρονται και πέφτουν.

Το ζεστό νερό φαίνεται πως βλάπτει τις πρωτεΐνες κερατίνης στις τρίχες και τα φυσικά έλαια στο τριχωτό της κεφαλής. Αυτό κάνει τα μαλλιά πολύ ξηρά και αδύναμα με αποτέλεσμα να σπάνε. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι αποδυνάμωση της τρίχας και η πτώση τους.

Το ιδανικότερο είναι να λουζόμαστε με χλιαρό νερό και να ξεπλένουμε με κρύο νερό. Έτσι μειώνουμε τη φθορά της τρίχας και διατηρούμε την υγρασία τους θύλακα.

Επίσης το στέγνωμα το μαλλιών ευθύνεται για τη καταστροφή της τρίχας με τους ειδικούς να συστήνουν φυσικό στέγνωμα και όχι χρήση συσκευών που παράγουν θερμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb