The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

5 ενδείξεις υπογονιμότητας στον άνδρα

Σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσεις

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΝΟE 29, 2022

5 ενδείξεις υπογονιμότητας στον άνδρα
Φωτογραφία από Ivan Babydov

Με τα προβλήματα γονιμότητας στον κόσμο να αυξάνονται δραματικά, αλλά και τις εκκλήσεις των επιστημόνων για έγκαιρες εξετάσεις η γνώμη των ειδικών πάνω στο θέμα πρέπει να μας προβληματίσει ακόμη περισσότερο.

Τα ζευγάρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί, πρέπει να επισκεφθούν τον γιατρό αν μετά από ένα χρόνο προσπαθειών δεν έχουν πετύχει τη σύλληψη. Στις γυναίκες άνω των 35 ετών το χρονικό διάστημα πέφτει στους 6 μήνες.

Καθώς υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορεί να προκαλούν υπογονιμότητα, η επίσκεψη σε ένα γιατρό είναι η καλύτερη λύση, καθώς σχεδόν 2 στις περιπτώσεις η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να είναι σωτήρια.

Δείτε όμως 5 σημάδια που θα πρέπει να κάνουν έναν άνδρα να προβληματιστεί γύρω από την ικανότητα να συλλάβουν με τη σύντροφό του παιδί.

  • Αν έχετε μειωμένη ερωtική επιθυμία
  • Πόνος ή πρήξιμο στους όρχεις
  • Στυτική δυσλειτουργία
  • Προβλήματα εκσπερμάτωσης
  • Υποπλαστικοί όρχεις(σε περίπτωση που οι όρχεις είναι ασυνήθιστα μικροί)

Περίπου 20% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητος. Από αυτά 35% ευθύνεται αποκλειστικά ο άνδρας. Η πρόοδος στο τομέα της αντιμετώπισης της υπογονιμότητος είναι πολύ ενθαρρυντική και για αυτό δεν θα πρέπει να αμελούμε τις εξετάσεις.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb