The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ποια ροφήματα μειώνουν την πιθανότητα κύησης

Τι πρέπει να αποφεύγουμε όταν θέλουμε να κάνουμε παιδιά

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 25, 2022

Ποια ροφήματα μειώνουν την πιθανότητα κύησης

Η νέα έρευνα που παρουσιάστηκε στο  Acta Obstetricia et Gynecologica Scandinavica, έδωσε στοιχεία για τη συσχέτιση της κύησης με κάποια ροφήματα. Οι γυναίκες που βρίσκονται σε διαδικασία που προσπαθούν να κάνουν παιδί ή λαμβάνουν κάποια θεραπεία για την υπογονιμότητα θα πρέπει να λάβουν σοβάρα τα στοιχεία των επιστημόνων.

Η καφείνη που τόσο έχει απασχολήσει τους γιατρούς, αποδείχθηκε ότι δεν έχει καμία επιπλοκή στη διαδικασία της σύλληψης, ενώ αντίθετα η συσχέτιση του αλκοόλ είναι μεγαλύτερη από ότι νόμιζαν.

7 ποτήρια αλκοόλ την εβδομάδα μειώνουν την πιθανότητα κύησης κατά 7%. Ενώ στα ενεργά και "ζωντανά" σπερματοζωάρια το αλκοόλ είχε αρνητική επίδραση σε 9% των ανδρών που πήραν μέρος στην έρευνα.

«Τα ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοποιήσουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο τρόπος ζωής, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της θεραπείας για τη γονιμότητα. Αλλά το πώς αυτοί οι παράγοντες επηρεάζουν το αναπαραγωγικό σύστημα χρειάζεται ακόμη περισσότερη έρευνα για να διευκρινιστεί», επισημαίνει ο αντίστοιχος συγγραφέας δρ. Yufeng Li, από το Νοσοκομείο Tongji, στην Κίνα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb