The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Τα γεύματα που επηρεάζουν την διάθεση μας

Το τι τρώμε μπορεί να μας «ρίξει» ή να μας «ανεβάσει»

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 25, 2022

Τα γεύματα που επηρεάζουν την διάθεση μας

Έχουμε ξαναπεί ότι η διατροφή έχει προεκτάσεις τόσο στον οργανισμό μας και την υγεία μας όσο και στη ψυχολογία μας και τη διάθεσή μας. Η ψυχική μας υγεία είναι μια ισορροπία που πολλοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη και να μας οδηγήσει στα σκοτεινά μονοπάτια της κατάθλιψης ή του άγχους.

Αυτή τη περίοδο παρατηρείται η  εποχική συναισθηματική διαταραχή, ένα μόνιμο αίσθημα κατάθλιψης λόγω του τέλους του καλοκαιριού και αλλαγής της εποχής, με ότι αυτό συνεπάγεται για τον καθένα.

Οι ερευνητές έχουν βρει στα πλαίσια ερευνών όλα αυτά τα χρόνια ότι η διατροφή μπορεί να μας αλλάξει τη διάθεση σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Δείτε τι πρέπει να καταναλώνετε για σταθερή ψυχική υγεία.

Το πρωί πρέπει να προτιμάμε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά και πρωτείνες. Αυγά με λαχανικά, γιαούρτι με δημητριακά, ακόμη και φυστικοβούτυρο ή μπάρες ξηρών καρπών μπορούν να αποδειχθούν σωτήριες.

Το ίδιο ισχύει και για τα σνακ κατά τις πρωινές ώρες.

Προτιμήστε ανάλατους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα χωρίς τη προσθήκη ζάχαρης, μπάρες χωρίς προσθήκη σοκαλάτας, και αποφύγετε την ζάχαρη. Η ζάχαρη και οι τροφές με κρυφές ποσότητες ζάχαρης, είναι υπεύθυνες για τις πολλές μεταπτώσεις στη διάθεσή μας.

Το βράδυ είναι ένας δύσκολος γρίφος, αφού εκεί το μυαλό παίζει περίεργα παιχνίδια. Είτε τρώμε γιατί μας οδηγεί εκεί η κατάθλιψη, είτε αυτό που τρώμε μας οδηγεί σε μελαγχολία.

Αποφύγετε το junk food και τις επεξεργασμένες τροφές, τα τηγανητά και τις τροφές που προκαλούν φούσκωμα. Προτιμήστε κρέας με σαλάτα, πάντα σε ποσότητες που δεν θα προκαλέσουν το αίσθημα του κορεσμού. Επίσης αποφύγετε τα αναψυκτικά που έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζουν την ποιότητα του ύπνου.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb