ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γιατί η πινακίδα του STOP έχει οκτώ γωνίες;

Ο λόγος είναι πολύ σημαντικός

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 24, 2022

Γιατί η πινακίδα του STOP έχει οκτώ γωνίες;
Φωτογραφία από Mwabonje
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η παράβαση του είναι μια από τις πιο σοβαρές του ΚΟΚ και το πρόστιμο είναι μεγάλο. Η πινακίδα του STOP είναι σε πολλές διασταυρώσεις των δρόμων και παίζει μεγάλο ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία.

Εκείνος που τη δημιούργησε ήταν ο Harry Jackson, ένας αρχιφύλακας του Ντιτρόιτ των ΗΠΑ, ο οποίος ήταν τροχονόμος το 1915 σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της «Motor City».

Η σχεδόν ανύπαρκτη ορατότητα στις διασταυρώσεις και τα συχνά ατυχήματα τον οδήγησαν στην αγανάκτηση. Τότε αποφάσισε να κάνει κάτι ο ίδιος γι’ αυτό.

Πήρε ένα ορθογώνιο κομμάτι κόντρα πλακέ, έκοψε τις γωνίες και του έδωσε ένα αρκετά ευδιάκριτο σχήμα. Έγραψε στο κέντρο του τη λέξη «STOP» και ρο έβαλε στο δρόμο.
Λίγο καιρό μετά, κατάλαβε ότι η ιδέα του λειτουργούσε, αφού τα ατυχήματα μειώθηκαν κατά πολύ. Μετά από μόλις έναν χρόνο, οι πινακίδες STOP τοποθετήθηκαν σε πολλούς δρόμους της πολιτείας του Μίσιγκαν και σιγά σιγά έφτασαν σε όλους τους δρόμους του κόσμου.

Οι πινακίδες στην πλειοψηφία των χωρών έχουν οκταγωνικό σχήμα, κι αυτό γιατί πρέπει οπωσδήποτε να διαφέρουν απ’ όλες τις υπόλοιπες πινακίδες, ώστε να μαγνητίζουν ευκολότερα το βλέμμα των οδηγών. Και όχι μόνο των οδηγών που τη βρίσκουν μπροστά τους και υποχρεούνται να σταματήσουν, αλλά και από τους υπόλοιπους οδηγούς, οι οποίοι έρχονται από αντίθετες κατευθύνσεις και τη βλέπουν από το πίσω μέρος της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb