The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ο κίνδυνος που μειώνεται αν κάνεις 9.800 βήματα την ημέρα

Αν είναι με γρήγορο ρυθμό, ακόμα καλύτερα

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 11, 2022

Ο κίνδυνος που μειώνεται αν κάνεις 9.800 βήματα την ημέρα
Φωτογραφία από Tobi

Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, οι άνθρωποι που κάνουν 9.800 βήματα την ημέρα, μειώνουν κατά 50% τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας, ειδικά αν μερικά από αυτά γίνονται με γρήγορο ρυθμό.

Μετά από αυτόν τον αριθμό, τα παραπάνω βήματα φαίνεται να μην έχουν έξτρα όφελος, τουλάχιστον όσον αφορά στην υγεία του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές των Πανεπιστημίων της Νότιας Δανίας και του Σίδνεϊ, δημοσίευσαν την μελέτη στο επιστημονικό περιοδικό «JAMA Neurology». Μελέτησαν 78.430 ανθρώπους. Ηλικιών από 40 έως 78 ετών, οι οποίοι φορούσαν στον καρπό τους μια συσκευή καταγραφής βημάτων για περίπου επτά χρόνια.

Τα περιστατικά άνοιας που καταγράφηκαν ήταν συνολικά 866 μέσα σε αυτά τα χρόνια. Και οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα βάσει των ευρημάτων τους, πως τα 9.800 βήματα είναι πολύ πιθανόν ιδανικά για να μειωθεί ο κίνδυνος άνοιας. Υπάρχει βέβαια και μια η ελάχιστη «δόση» βημάτων, η οποία είναι τα 3.800 και τα οποία μειώνουν την πιθανότητα άνοιας κατά 25%, όπως ανέφεραν.

Τεράστια σημασία έχει και το αν κάποιος περπατά με δυναμικό και εσκεμμένο τρόπο. 6.700 τέτοια βήματα την ημέρα, μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας κατά 57%, ενώ σύμφωνα με τους ερευνητές, ο άριστος ρυθμός βηματισμού είναι 112 βήματα το λεπτό για 30 λεπτά, χωρία να είναι απαραίτητα συνεχόμενα. Κι εδώ ο κίνδυνος άνοιας μειώνεται κατά 62%.

Ο μέσος άνθρωπος όπως υπολογίζεται κάνει 3.00 με 4.000 βήματα την ημέρα. Οι εφαρμογές στα κινητά μπορούν να μας βοηθήσουν να τα μετρήσουμε, οπότε βαθμιαία μπορούμε να τα αυξήσουμε και να τα κάνουμε πιο δυναμικά, έως ότου πιάσουμε είτε τον στόχο των σχεδόν 10.000 βημάτων ημερησίως, είτε των 112 βημάτων το λεπτό.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb