The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Shows

Ταινίες της εβδομάδας: Ο πύργος του Αϊφελ κι ένα τελευταίο καλοκαίρι

Αϊφελ - Τελευταίο Καλοκαίρι - Στα Άκρα - Αμιρά - Η Πανσιόν - Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΛ 28, 2022

Ταινίες της εβδομάδας: Ο πύργος του Αϊφελ κι ένα τελευταίο καλοκαίρι
@letopdutop.fr

Αϊφελ (Eiffel)

του Μαρτέν Μπουρμπουλόν. Με τους Ρομέν Ντουρί, Εμα Μακί, Πιερ Ντελαντονσάμπ.

Δραματική 2021, Γαλλία 108’

Μετά τη συμμετοχή του στο Άγαλμα της Ελευθερίας, ο διάσημος μηχανικός Γκιστάβ Άιφελ πιέζεται από τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει κάτι θεαματικό για την Παγκόσμια Έκθεση του 1889 στο Παρίσι, ενώ ο ίδιος θέλει απλά να σχεδιάσει το μετρό της πόλης. Ξαφνικά, όλα αλλάζουν όταν ο Άιφελ συναντά μια μυστηριώδη γυναίκα από το παρελθόν. Το ανομολόγητο πάθος τους θα ξυπνήσει ξανά και θα τον εμπνεύσει να αλλάξει για πάντα τον Παριζιάνικο ουρανό.

Τελευταίο Καλοκαίρι (Murina)

της Αντονέτα Αλαμάτ Κουσιτζάνοβιτς. Με τους Γκρασίτζα Φιλίποβιτς, Ντανίτσα Γκούρτσιτς, Λέον Λούτσεβ.

Δραματική 2022, Κροατία - Σλοβενία - Βραζιλία - ΗΠΑ 96’

Η δεκαεφτάχρονη Γιούλια ζει με τον πατέρα και την μητέρα της σε κάποιο μικρό νησί της Κροατίας. Το πανέμορφο και λουσμένο στο φως τοπίο των ακτών της Αδριατικής έρχεται σε αντίθεση με το σκοτάδι της συντηρητικής κοινωνίας και την καταπιεστική της οικογένεια, με τις διαθέσεις και τα ξεσπάσματα του ανυπόφορου πατέρα της να σφίγγουν σαν μέγγενη γύρω από τον λαιμό της. Όταν επισκέπτεται το νησί για διακοπές ο πλούσιος και ξένος φίλος της οικογένειας Χαβιέ, παλιές ιστορίες αναμοχλεύονται με νέους στόχους, ενώ η Γιούλια βρίσκει σε αυτόν μια πρόσκαιρη διέξοδο και μια ευκαιρία να δραπετεύσει μια και καλή από τη ζωή της.

Στα Άκρα (On the Edge)

του Τζιορντάνο Τζεντερλίνι. Με τους Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μαρίν Βάκτ, Ολιβιέ Γκουρμέ.

Θρίλερ 2022, Βέλγιο - Γαλλία - Ισπανία 100’

O Λεό, ένας οδηγός μετρό, καθώς οδηγεί προσεγγίζοντας τον επόμενο σταθμό, βλέπει έναν άντρα σε ένταση, στην άκρη της πλατφόρμας. Λίγο πριν πέσει στις γραμμές, αναγνωρίζει στο πρόσωπό του τον γιο του. Καθώς ο Λεό, δεν είχε συναντήσει το παιδί του για χρόνια, ανακαλύπτει πως ο νεαρός ήταν μπλεγμένος σε μια αιματηρή ληστεία, και αποφασίζει να ακολουθήσει τα ίχνη των δολοφόνων του.

Αμιρά (Amira)

του Μοχάμεντ Ντιάμπ. Με τους Τάρα Αμπούντ, Αλί Σουλιμάν, Σαμπά Μουμπάρακ.

Δραματική 2020, Αίγυπτος - Ιορδανία - Αραβικά Εμιράτα - Σαουδική Αραβία 100’

Η Αμίρα, μια 17χρονη Παλαιστίνια, ήρθε στον κόσμο χάρη στο σπέρμα που είχε φυγαδεύσει ο φυλακισμένος πατέρας της, Ναγουάρ από το κελί του εγκλεισμού του. Η αγάπη και η στοργή των ανθρώπων του περιβάλλοντός τους την αποζημιώνουν για την απουσία του πατέρα. Αλλά όταν αποκαλύπτεται πως ο Ναγουάρ είναι στείρος, η Αμίρα χάνει τη γη κάτω απ’ τα πόδια της.

Η Πανσιόν (Maison de Retraite)

του Τομά Γκιλού. Με τους Κεβ Ανταμς, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Ντανιέλ Πρεβόστ.

Κωμωδία 2022, Γαλλία - Ελβετία 97’

Ο Μιλάν, για να γλιτώσει τη φυλακή, πρέπει να εκτελέσει 300 ώρες κοινωφελούς εργασίας σ’ έναν οίκο ευγηρίας. Στην αρχή είναι σκέτη κόλαση, μέχρι που οι συνταξιούχοι οικότροφοι αποφασίζουν να τον… «υιοθετήσουν».

Μυστικός Πράκτορας OSS 117: Από την Αφρική με Αγάπη (OSS 117: From Africa with Love)

του Νικολά Μπεντός. Με τους Ζαν Ντιζαρντέν, Πιερ Νινέ, Φατού Ν'ντιαγιέ, Βλάντιμιρ Γιορντάνοφ, Ρίκι Τριμπόρ, Πολ Ουάιτ, Καρίμ Μπαρά.

Κωμωδία 2021, Γαλλία - Βέλγιο 120’

1981. O ΟSS 117, είναι ξανά κοντά μας. Σε αυτή την αποστολή – πιο δύσκολη, πιο επικίνδυνη και πιο καυτή από ποτέ! – βρίσκεται στη Αφρική, με σκοπό να προστατέψει έναν πρόεδρο από επαναστάτες, και αναγκάζεται για πρώτη φορά να συνεργαστεί με τον νέο και πολλά υποσχόμενο πράκτορα OSS 1001. Αντικαταστάτης, συνεργάτης ή ανταγωνιστής;

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb