The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η live δίκη μιας οικογένειας στην Κίνα που ξεσήκωσε τους πάντες

Πήρε διαζύγιο και έκανε μήνυση στο θετό του γιο

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 15, 2022

Η live δίκη μιας οικογένειας στην Κίνα που ξεσήκωσε τους πάντες

Τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν διάσημη μια ιστορία σαν αυτές που βλέπεις στην τηλεόραση και ασχολήθηκαν πρόσφατα με την αμφιλεγόμενη ιστορία ενός άνδρα που μήνυσε τον θετό γιο του αφού χώρισε τη μητέρα του, ζητώντας αποζημίωση για την ανατροφή του.

Μόνο λίγους μήνες μετά το διαζύγιο της συζύγου του, ένας άντρας από το Τσονγκκίνγκ με το επώνυμο Τang φέρεται να πήγε στο δικαστήριο τον θετό του γιο, Liu, ζητώντας 35.200 γιουάν (περίπου 5.285 δολάρια) ως αποζημίωση για τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την ανατροφή του κατά τη διάρκεια του γάμου του. Ο Tang φέρεται να παντρεύτηκε τη μητέρα του Liu το 2009 όταν το αγόρι ήταν 10 ετών και τον βοήθησε να μεγαλώσει μέχρι το 2021, όταν η γυναίκα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου. Περίπου τρεις μήνες μετά τον χωρισμό, ο Τang υπέβαλε μήνυση εναντίον του θετού γιου του, ζητώντας πάνω από 30.000 γιουάν ως αποζημίωση για τα έξοδα της ανατροφής του.

Η περίεργη δικαστική διαμάχη προκάλεσε οργή μεταξύ των εκατομμυρίων που παρακολούθησαν ένα βίντεο της δίκης στην κινεζική πλατφόρμα που μοιάζει με το Twitter, Sina Weibo. Οι περισσότεροι από αυτούς που σχολίασαν κατηγόρησαν τον Τang ότι εκδικήθηκε τον θετό γιο του μετά την αποτυχία του γάμου του και ότι ποτέ δεν τον νοιάστηκε πραγματικά όπως θα έπρεπε να τον φροντίζει.

«Ο Tang άρχισε να βοηθά στην ανατροφή του όταν παντρεύτηκε τη μητέρα του. Τώρα ο Tang θέλει τα λεφτά του πίσω, αυτό ακούγεται περισσότερο σαν εκδίκηση μετά την αποτυχία του γάμου του», έγραψε ένα άτομο.

«Ακόμη και αφού μεγάλωσε το παιδί για 10 χρόνια, δεν φαίνεται ότι του φέρθηκε ποτέ σαν γιο. Είναι τόσο λυπηρό», σχολίασε ένα άλλο άτομο.

Κάποιοι αναρωτήθηκαν εάν, με τη λογική του Τang, θα ήταν λογικό για την πρώην σύζυγό του να απαιτήσει αποζημίωση για την ψυχολογική ταλαιπωρία που πιθανώς υπέστη κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ευτυχώς, τον περασμένο μήνα, ένα τοπικό δικαστήριο στο Chongqing απέρριψε το αίτημα του Tang, κρίνοντας ότι τα έξοδα για τα οποία ζητούσε αποζημίωση είχαν καταβληθεί οικειοθελώς.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb