The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Είσαι άντρας και πίνεις εσπρέσο; Ξανασκέψου το

Τι φάνηκε σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Νορβηγία

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΙ 12, 2022

Είσαι άντρας και πίνεις εσπρέσο; Ξανασκέψου το
Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

Οι άνδρες που πίνουν εσπρέσο φαίνεται πως έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης από τις γυναίκες, σύμφωνα με μια νέα μελέτη.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συνδέσει τις φυσικές χημικές ουσίες στον καφέ με υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, ένα ζήτημα που συνδέεται με καρδιακά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του εγκεφαλικού.

Για να εξετάσει τη σχέση μεταξύ της μεθόδου παρασκευής και της χοληστερόλης, μια ομάδα ακαδημαϊκών από τη Νορβηγία αποφάσισε να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι πίνουν τον καφέ τους και επίσης να αξιολογήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

Η μελέτη τους, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Open Heart, εξέτασε πληροφορίες από περισσότερα από 21.000 άτομα ηλικίας άνω των 40 ετών που ζουν στο Τρόμσο της Νορβηγίας.

Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η συσχέτιση μεταξύ του καφέ και της χοληστερόλης διέφερε ανάλογα με τη μέθοδο παρασκευής, με σημαντικές διαφορές μεταξύ των φύλων.

Όσοι έπιναν καφέ που κατανάλωναν τρεις έως πέντε εσπρέσο την ημέρα είχαν σημαντικά περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σε σύγκριση με εκείνους που δεν έπιναν εσπρέσο.

Οι άνδρες που έπιναν τόσους εσπρέσο φάνηκε να έχουν υψηλότερες συγκεντρώσεις σε σύγκριση με τις γυναίκες.

Εκείνοι που έπιναν έξι ή περισσότερα φλιτζάνια - είχαν επίσης αυξημένα επίπεδα σε σύγκριση με εκείνους που δεν είχαν.

Η κατανάλωση έξι ή περισσότερων φλιτζανιών καφέ φίλτρου συνδέθηκε με υψηλότερα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα μεταξύ των γυναικών, αλλά όχι των ανδρών.

Οι ερευνητές δεν βρήκαν σημαντική σχέση μεταξύ του στιγμιαίου καφέ και των επιπέδων χοληστερόλης.

«Το πιο σημαντικό εύρημα ήταν ότι η κατανάλωση καφέ εσπρέσο συσχετίστηκε σημαντικά με αυξημένο S-TC (ολική χοληστερόλη ορού)», έγραψαν οι συγγραφείς.

Πρόσθεσαν: «Η κατανάλωση καφέ εσπρέσο συσχετίστηκε με αυξημένο S-TC με σημαντικά ισχυρότερη συσχέτιση για τους άνδρες σε σύγκριση με τις γυναίκες.

«Ο φιλτραρισμένος καφές συσχετίστηκε με μια μικρή αύξηση του S-TC στις γυναίκες».

Πρόσθεσαν: «Ο καφές είναι το κεντρικό διεγερτικό που καταναλώνεται πιο συχνά παγκοσμίως. Λόγω της υψηλής κατανάλωσης καφέ, ακόμη και μικρές επιπτώσεις στην υγεία μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην υγεία.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb