SKIN CARE

BHA: Γιατί να τα εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου

Μάθε περισσότερα για τα γνωστά οξέα
Γράφει η ΛΟΥΚΙΑ ΣΑΝΙΔΑ
BHA: Γιατί να τα εντάξεις στη skincare ρουτίνα σου
Shiny Diamond /Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα υδροξυοξέα, έχουν μπει δυναμικά στη ζωή μας τα τελευταία χρόνια.

Δερματολόγοι, αισθητικοί και skin experts τα προτείνουν και τα χρησιμοποιούν. Πρόκειται για οργανικές ενώσεις, με κύριες κατηγορίες τα Α και τα Β Υδροξυοξέα, τα δημοφιλή AHA και BHA, που είναι και πιο γνωστά σε εμάς. Τα προϊόντα skincare που υπάρχουν στο εμπόριο, ολοένα και αυξάνονται. 

Τι είναι τα BHA

Τα BHA (Βήτα Υδροξυοξέα), είναι κατηγορία Υδροξυοξέων. Έχουν κοινά και με τα AHA (Άλφα Υδροξυοξέα), που έχουμε αναφέρει και παλαιότερα. Τα AHA, προέρχονται από φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούμε και στη διατροφή μας (για παράδειγμα, εσπεριδοειφή, ζαχαροκάλαμο, μήλα κ.α). 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lalita Iyer (@skinchemy)

Τα BHA, τα γνωρίζουμε κυρίως εξαιτίας του σαλικυλικού οξέως. Είναι γνωστά για τις απολεπιστικές τους ιδιότητες. Αφαιρούν τα νεκρά κύτταρα, και δίνουν την ευκαιρία στην εξωτερική στοιβάδα να ανανεωθεί. 

Ποια είναι τα οφέλη των BHA

Τα οφέλη των BHA, είναι σημαντικά όσον αφορά στην αντιγήρανση και την ακμή. Βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και στην ανανέωση του δέρματος. Ειδικότερα, χρησιμοποιούνται και σε θεραπείες κατά της ακμής και σε λιπαρή επιδερμίδα.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέξεις με τη χρήση των οξέων γενικότερα. Αρχικά, αν έχεις ακμή, θα πρέπει πρώτα να συμβουλευτείς την δερματολόγο σου. Επιπλέον, όταν τα χρησιμοποιείς, μην ξεχνάς ότι μπορεί να σου προκαλέσουν ευαισθησία στο δέρμα. Την επόμενη μέρα, μην ξεχνάς οπωσδήποτε την αντηλιακή προστασία. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Διαβάστε Ακόμη
Skin care Πριν 99 εβδομάδες
Το tip για να αφαιρέσεις το μακιγιάζ χωρίς να βλάψεις τις βλεφαρίδες σου
Είναι πολύ απλό
Λουκία Σανιδά
Περισσότερα Θέματα Ομορφιά
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb