The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Αυτοί που χάθηκαν στα 27

Το φαινόμενο του 27 Club ή Forever 27

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 15, 2014

Αυτοί που χάθηκαν στα 27

Η Wendy Frandenburg, μητέρα του Kurt Cobain, μόλις έμαθε για το θάνατο του γιου της, το πρώτο πράγμα που είπε ήταν «του είπα να μη γίνει μέλος σ' αυτό το ηλίθιο club».

Η φράση «Ζήσε έντονα και πέθανε νέος» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1948 στην ταινία «Knocking On Any Doo» με τον Humphrey Bogart.
Από τότε πολλοί σημαντικοί καλλιτέχνες έχασαν τη ζωή τους με διάφορους τρόπους στην ηλικία των 27, με βασικότερο βέβαια αυτόν της χρήσης ναρκωτικών.
Τον κατάλογο είχε ανοίξει από τη δεκαετία του '30 ο τραγουδιστής των μπλουζ Robert Johnson, που, κάνοντας όντως έντονη ζωή, έπεσε θύμα απατημένου σύζυγου.

Ο Jesse Belvin ήταν 27 ετών το 1960, όταν σκοτώθηκε με τη γυναίκα του σε αυτοκινητικό δυστύχημα, ο Βrian Jones στην αρχή, εκτός από μέλος των Rolling Stones, ήταν και μάνατζέρ τους, γεγονός που τον έκανε να κερδίζει τα διπλά χρήματα από τους υπόλοιπους. Η αδυναμία του στα ναρκωτικά όμως οδήγησε τα άλλα μέλη των Stones να τον διώξουν από το συγκρότημα και να βρεθεί πνιγμένος στην πισίνα του, κι αυτός ήταν 27 ετών.

Ο Jimi Hendrix πέθανε κι αυτός στα 27 και έκανε μόδα το θάνατο από ναρκωτικά στην κρίσιμη, όπως έχει αποδειχθεί, για τους καλλιτέχνες ηλικία.
Μέχρι τον σχετικά πρόσφατο θάνατο της Amy Winehouse στα 27 της χρόνια –δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι ηθελημένα μπήκε στο club– είχαμε πολλούς θανάτους.

Ο Jim Morisson και η Janis Joplin σίγουρα είναι από τους κορυφαίους που χάθηκαν σ' αυτήν την ηλικία από τα ναρκωτικά, 27 ήταν η Kristen Pfaff των Hole, που πέθανε από χρήση ηρωίνης, ο Helmut Kollen, τραγουδιστής και μπασίστας των Γερμανών Triumvirat, o Rudy Lewis, τραγουδιστής των Drifters μετά την αποχώριση του BB King και ερμηνευτής τραγουδιών όπως τα «On Broadway» και «Up On The Roof», o Gary Thain, μπασίστας των Uriah Heep, o Ron McKernan των Grateful Dead, o Richey Edwards των Manic Street Preachers εξαφανίστηκε όταν ήταν 27 και θεωρείται νεκρός, ο Dave Alexander μπασίστας των Stooges, ο Pete Ham των Βadfinger, o Alan Wilson των Canned Heat πέθανε από υπερβολική δόση, η Linda Jones και μερικοί ακόμα, που δημιούργησαν αυτό το μοιραίο club.

Πηγή: Κώστας Ζουγρής | apotis4stis5.com

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb