ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ξυπνάς χωρίς ενέργεια; Αυτά τα πρωινά γεύματα θα σε απογειώσουν

Η πρόκληση να καταπολεμήσεις την πρωινή εξάντληση είναι πραγματική
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Ξυπνάς χωρίς ενέργεια; Αυτά τα πρωινά γεύματα θα σε απογειώσουν
Φωτογραφία από τον χρήστη Vincent Rivaud στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ξυπνάς χωρίς ενέργεια; Αυτά τα πρωινά θα σε φέρουν στα καλύτερά σου με μηδενική προσπάθεια, και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά

Κάποιοι από εμάς είναι πρωινοί τύποι αλλά υπάρχουν κι εκείνοι που για να σηκωθούν από το κρεβάτι για να αδράξουν την ημέρα δυσκολεύονται! Δεν είναι πάντα εύκολο, και είναι ακόμη πιο δύσκολο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Το ξυπνητήρι χτυπά όταν είναι ακόμα σκοτάδι έξω και η έλξη του ζεστού σου παπλώματος είναι ισχυρή.

Η πρόκληση να καταπολεμήσεις την πρωινή εξάντληση είναι πραγματική. Η συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Leanne Brown έχει 7 λέξεις για σένα: Είναι εντάξει να μην είσαι πρωινός άνθρωπος. Παρακάτω δυο συνταγές, μια για γλυκό πρωινό και μια για αλμυρό.

Ομελεττα, με μικρα κολπακια για τελεια γευση

Τα αυγά είναι ένα χρυσωρυχείο πρωτεϊνών και υγιών λιπών, δύο κρίσιμων θρεπτικών συστατικών για την παροχή ενέργειας στον οργανισμό. «Αυτά τα αυγά έχουν την κρεμώδη υφή μιας γαλλικής ομελέτας χωρίς το άγχος και την τελειομανία που απαιτείται», λέει η Βrown για τον τρόπο να τα σερβίρεις. "Φαίνονται σχεδόν τέλεια ακόμα και όταν δεν προσθέτετε τυρί. Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα και μπορείτε να ετοιμάσετε το τοστ και τον καφέ ενώ τα αυγά σας ψήνονται αργά"

Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
4 μεγάλα αυγά
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι τριμμένο λευκό τυρί τσένταρ (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Έως 1 φλιτζάνι λαχανικά που έχουν περισσέψει, μαγειρεμένο κρέας ή συνδυασμός αυτών (προαιρετικά)
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Τοστ βουτυρωμένο, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι στη χαμηλότερη δυνατή φωτιά.

2. Όσο λιώνει το βούτυρο, σπάστε τα αυγά σε ένα μπολ, προσθέστε το αλάτι και χτυπήστε με ένα πιρούνι για λίγο για να σπάσουν οι κρόκοι.

3. Ρίξτε τα αυγά στο τηγάνι με το λιωμένο βούτυρο και αφήστε τα να κάτσουν σε αυτή την πολύ χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να σηκωθούν τα αυγά που ψήνονται αργά από κάτω και να σπάσουν τα τυρόπηγμα, μέχρι να ψηθούν όλα, 20 με 30 λεπτά.

Apple orange crisp, κατι σαν μπαρα δημητριακων

Εάν τα πρωινά είναι η ώρα της ημέρας που η ενέργειά σας τείνει να είναι η χαμηλότερη, η Brown συνιστά να προετοιμάζετε το πρωινό σας γεύμα το απόγευμα ή το βράδυ. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε απλώς να ξυπνήσετε, να βάλετε ένα κομμάτι στο φούρνο μικροκυμάτων και να το φάτε. Αυτό το γλυκό με μήλο και πορτοκάλι μπορεί να γίνει εκ των προτέρων και θα ταΐσει μια ολόκληρη οικογένεια ή τον εαυτό σας για μια ολόκληρη εβδομάδα. Είναι επίσης γεμάτο φυτικές ίνες (κλειδί για την ενέργεια), χάρη στα φρούτα και τη βρώμη σε ρολό.

Συστατικά
Βούτυρο, για το άλειμμα του πιάτου
4 μεγάλα μήλα
1 μεγάλο πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Για την επικάλυψη

1 φλιτζάνι βρώμη
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (προαιρετικά)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι.

2. Κόψτε τα μήλα στη μέση και αφαιρέστε τα κοτσάνια και τους πυρήνες και μετά σε λεπτές φέτες.

3. Τοποθετείστε τα μήλα στο βουτυρωμένο ταψί. Χρησιμοποιήστε ένα μικρό τρίφτη για να ξύσετε το πορτοκάλι και να το πασπαλίσετε από πάνω. Ρίξτε το χυμό πορτοκάλι απευθείας πάνω από τα μήλα (χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι αν το πορτοκάλι σας έχει σπόρους). Προσθέστε το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια. Με τα χέρια σας, ρίξτε τα μήλα, καλύπτοντάς τα ομοιόμορφα.

4. Φτιάχνουμε την επικάλυψη: Ανακατεύουμε τη βρώμη, το αλεύρι, την καστανή ζάχαρη, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν χρησιμοποιείτε) και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ. Ανακατέψτε το μερικές φορές με μια ξύλινη κουτάλα ή με τα δάχτυλά σας, ίσα ίσα να διασκορπιστούν τα πάντα. Κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια μεγέθους κουταλιάς της σούπας (ή μικρότερα) και τα προσθέστε στο μπολ. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να στριμώξετε το βούτυρο με τα ξηρά υλικά μέχρι να έχετε ένα εύθρυπτο, σχετικά ομοιόμορφο μείγμα. Πασπαλίστε το μείγμα της βρώμης σε όλη την επιφάνεια!

5. Ψήστε μέχρι να ψηθούν τα μήλα και να ροδίσουν και να ροδίσει η επικάλυψη, για 35 με 40 λεπτά. Σκεπάζετε και το φυλάτε στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
13 / position1: 458 / position2: 1745
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb