The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Ο μύθος του Αμερικανού στρατιώτη που λατρεύεται σαν θεός

Η τελευταίοι άνθρωποι που αναφέρονται ως λάτρεις φορτίου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 15, 2022

Ο μύθος του Αμερικανού στρατιώτη που λατρεύεται σαν θεός
@wikipedia.org

Μια ημέρα μετά τον εορτασμό της Δύσης για τον Άγιο Βαλεντίνο, στον Ειρηνικό Ωκεανό και συγκεκριμένα στο νησί Tanna του Vanuatu. Εκείνη την ημέρα, οι ντόπιοι κατεβαίνουν στο νησί Lakamara για να τιμήσουν τον John Frum, με την ελπίδα να τους φέρει δώρα, όπως καράβια, φάρμακα, οχήματα, τηλεοράσεις και Coca - Cola.

Ο John Frum (ή John Broom), είναι μια μυθική μορφή, ο οποίος απεικονίζεται σαν Αμερικανός στρατιώτης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Όσοι τον τιμούν, πιστεύουν πως όχι μόνο θα επιστρέψει για να τους γεμίσει με δώρα, αλλά αν εκείνοι απορρίψουν όλες τις όψεις της ευρωπαϊκής κοινωνίας, τότε θα ευλογηθούν με περιουσία, την οποία θα φέρουν λευκοί ιεραπόστολοι.

Πιστεύεται ότι η θρησκεία του John Frum ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1930, αν και κάποιοι αναφέρουν πως υπήρχε στο ίδιο μέρος από τα μέσα της δεκαετίας του 1910.

Οι ντόπιοι που συμμετέχουν κάθε χρόνο στους εορτασμούς στο νησί Tanna, αναφέρονται ως «λάτρεις φορτίων». Το «κίνημα» κέρδισε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό πιστών, όταν 50.000 Αμερικανοί στρατιώτες τοποθετήθηκαν στο νησί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά το τέλος του πολέμου, οι στρατιώτες έφυγαν όμως οι πιστοί του «John Frum» έχτισαν λωρίδες προσγείωσης στο νησί, ώστε να ενθαρρύνουν τους στρατιώτες να επιστρέψουν και να τους φέρουν το «φορτίο».

Κι άλλες φυλές που αναφέρονται ως «λάτρεις φορτίων έχουν εμφανιστεί και σχεδόν όλες έχουν εξαφανιστεί. Εκτός από εκείνους που πιστεύουν στον John Frum, που βέβαια, είναι απλά ένας θρύλος.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb