The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Πού βρίσκεται σήμερα η Αφγανή κοπέλα από το διάσημο εξώφυλλο του National Geographic

Στο εξώφυλλο, η νεαρή με τα πράσινα μάτια διαπερνά με το βλέμμα της τον φακό, ενώ ένα κόκκινο μαντήλι είναι τυλιγμένο χαλαρά γύρω από το κεφάλι της


Δημοσίευση ΝΟE 26, 2021

Πού βρίσκεται σήμερα η Αφγανή κοπέλα από το διάσημο εξώφυλλο του National Geographic

Η «Αφγανή Κοπέλα» ή αλλιώς «Afghan Girl», όπως τιτλοφορήθηκε στο εξώφυλλο του National Geographic, τον Ιούνιο του 1985, αποτελεί μία από τις αναγνωρίσιμες φωτογραφίες στην ιστορία του περιοδικού.

Στο εξώφυλλο, η νεαρή με τα πράσινα μάτια διαπερνά με το βλέμμα της τον φακό, ενώ ένα κόκκινο μαντήλι είναι τυλιγμένο χαλαρά γύρω από το κεφάλι της.

Η φωτογραφία αποτελεί λήψη του Αμερικανού δημοσιογράφου Στηβ ΜακΚάρι, ο οποίος δεν κατέγραψε το όνομά της κατά την φωτογράφιση της, ωστόσο, χρόνια μετά, στις αρχές του 2002 ταυτοποιήθηκε ως Σαρμπάτ Γκουλά.

Τώρα, σύμφωνα με το Associated Press, το «διάσημο κορίτσι από το Αφγανιστάν» έφτασε στην Ιταλία στο πλαίσιο της εκκένωσης Αφγανών από τη Δύση μετά την κατάληψη της χώρας από τους Ταλιμπάν, όπως ανακοίνωσε η ιταλική κυβέρνηση.

Το γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι είπε ότι η Ιταλία οργάνωσε την εκκένωση της Σαρμπάτ Γκούλα αφού ζήτησε να τη βοηθήσουν να φύγει από τη χώρα. Η ιταλική κυβέρνηση θα βοηθήσει τώρα να ενσωματωθεί στη ζωή στην Ιταλία.

[ΠΗΓΗ]
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb