The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η ταινία στο Netflix που πρέπει να δεις αν νοσταλγείς το θαύμα της Εθνικής μας στο Euro

Για ποδοσφαιρόφιλους και μη

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΟΥΝ 22, 2021

Η ταινία στο Netflix που πρέπει να δεις αν νοσταλγείς το θαύμα της Εθνικής μας στο Euro

Μπορεί το δικό μας θαύμα το 2004 να έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη μας για πάντα, αλλά και το 1992 σημειώθηκε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του Παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Γιουγκοσλαβία με ένα σύνολο που θα μπορούσε άνετα να διεκδικήσει το τρόπαιο, αποβάλλεται λόγω του πολέμου του 1991. Στη θέση της καλείται η εθνική Δανίας, που λίγες ημέρες πριν είχε απογοητεύσει και αποκλειστεί από τα προκριματικά για το Euro.

Μια ομάδα με πολύ ταλαντούχους παίκτες αλλά καθόλου καλή σαν σύνολο, πλήρωσε το μεγάλο "εγώ" των πιο διάσημων ποδοσφαιριστών της που αρνιούνταν να παίξουν το σύστημα που είχε επιλέξει ο προπονητής τους.

Όμως αυτά που έγιναν πριν το Euro, με αυτά που έγιναν στη διοργάνωση δεν είχαν καμία απολύτως σχέση. Ο προπονητής κατάφερε να τους εμπνεύσει, να τους ενώσει και να τους κάνει μια ομάδα που δεν φοβάται κανένα μεγαθήριο.

Η ταινία "Το καλοκαίρι του 1992" μπορεί να είναι λίγο αργή, δεν φημίζεται ο κινηματογράφος της Δανίας για το γρήγορο ρυθμό του, αλλά καταφέρνει να σε μεταφέρει στην εποχή και να σε συγκινήσει με την εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ένα μικρό διαμαντάκι που πρέπει να δούνε μικροί και μεγάλοι, οι πρώτοι για να μάθουν πως γίνονται τα θαύματα, και οι δεύτεροι για να θυμηθούν μία από τις ωραιότερες στιγμές του ποδοσφαίρου.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb