She Said: Η ταινία για τις δημοσιογράφους που ξεσκέπασαν τον Harvey Weinstein

Στην παραγωγή της ταινίας βρίσκεται ο Brad Pitt
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
She Said: Η ταινία για τις δημοσιογράφους που ξεσκέπασαν τον Harvey Weinstein
Photo via Man Question

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2017 το σκάνδαλο Weinstein έγινε παγκόσμια είδηση, με δεκάδες γυναίκες να κατηγορούν τον γνωστό παραγωγό ταινιών για σeξουαλική παρενόχληση και βιασμό. Ο ίδιος λειτουργούσε σε ένα καθεστώς περισσότερων από 20 χρόνων, μέχρι που τα κινήματα #MeToo και #TimesUp ήρθαν επιτέλους για να αλλάξουν τη νοοτροπία του Hollywood.

Την αποκάλυψη για την δράση του Weinstein έκαναν δυο δημοσιογράφοι, η η Megan Twohey και η Jodi Kantor, οι οποίες μέσα από το σχετικό άρθρο τους, ξεσκέπασαν τον ίδιο και τον οδήγησαν σε 23 χρόνια φυλακής, ενώ η ιστορία τους πρόκειται να γίνει κινηματογραφική ταινία.

Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η Universal Pictures, ετοιμάζει την δημιουργία ταινίας με τίτλο "She Said", η οποία βασίζεται στο best seller "She Said: Breaking the Sεxual Harassment Story That Helped Ignite a Movement", των δυο δημοσιογράφων και αφηγείται το πως έφτασαν στην αλήθεια αυτής της τόσο σκοτεινής υπόθεσης. Η υπόθεση της ταινίας θα επικεντρώνεται στο πως οι δυο αυτές γυναίκες ερεύνησαν τον Weinstein και τις πράξεις του και κατάφεραν να μιλήσουν δυνατά για το καλό όλων των γυναικών από εδώ και πέρα.

Όσον αφορά τα ονόματα που ακούγονται για τους πρωταγωνιστικούς είναι αυτά των Carey Mulligan και Zoe Kazan, με τις ηθοποιούς να βρίσκονται σε συζητήσεις, ενώ τα γυρίσματα της ταινίας αναμένονται να ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με τη σκηνοθέτη Maria Schrader και την βραβευμένη με Όσκαρ σεναριογράφο Rebecca Lenkiewicz.

Ο κεντρικός άξονας της ταινίας, δε θα είναι ούτε ο Weinstein, ούτε το σκάνδαλο, αλλά η ομάδα των γυναικών δημοσιογράφων που αντιστάθηκαν στις απειλές και αφοσιώθηκαν στην έρευνα τους για την αλήθεια και την δικαιοσύνη. Επίσης, να σημειωθεί πως την παραγωγή έχουν αναλάβει οι Annapurna και Plan B, εταιρεία του Brad Pitt.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
3 / position1: 600 / position2: 1448
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb