The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Αντίο Μίλβα

Απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών η διάσημη τραγουδίστρια

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΠΡ 24, 2021

Αντίο Μίλβα

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών η διάσημη τραγουδίστρια Μίλβα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετάδωσαν ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την οικογένειά της, η Μαρία Ίλβα Μπιολκάτι ήταν άρρωστη εδώ και χρόνια κι «έσβησε» το βράδυ της Παρασκευής.

Είχε ερμηνεύσει μερικές από τις μεγαλύτερες ιταλικές επιτυχίες των δεκαετιών του ’60 και του ’70, ενώ τα εντυπωσιακά, κόκκινα μαλλιά της ήταν αναγνωρίσιμα πολύ πέρα από τα σύνορα της χώρας της.

Στην Ελλάδα είχε γίνει γνωστή από το τραγούδι Θάλασσα, σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

«Η Μίλβα ήταν μια από τις πιο έντονες ερμηνεύτριες του ιταλικού τραγουδιού. Η φωνή της προκαλούσε έντονα συναισθήματα σε ολόκληρες γενιές. Ήταν μια μεγάλη Ιταλίδα, μια καλλιτέχνις που ξεκίνησε από τη γενέτειρά της για να ανέβει στις διεθνείς σκηνές», σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι.

Γεννημένη στις 17 Ιουλίου 1939 στο χωριό Γκόρο της επαρχία Εμίλια – Ρομάνια στη βόρεια Ιταλία, η Μίλβα έκανε την εμφάνισή της στον καλλιτεχνικό κόσμο της Ιταλίας στο φεστιβάλ τραγουδιού του Σαν Ρέμο το 1961.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb