STYLE
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Το ζευγάρι που έφτιαξε ένα όμορφο vintage shop σε ένα στενάκι της Θεσσαλονίκης

Vintage και second hand ρούχα και πολύ στυλ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Το ζευγάρι που έφτιαξε ένα όμορφο vintage shop σε ένα στενάκι της Θεσσαλονίκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Ιωάννα και ο Στέργιος, και οι δυο φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, άνοιξαν εν μέσω πανδημίας ένα όμορφο, cute vintage shop. Εκείνη σπουδάζει Δασολογία και υποκριτική, εκείνος σπουδάζει αρχιτεκτονική, και μετά τα μαθήματα συναντιούνται στην Ολύμπου, στο δρόμο που έφτιαξαν το Salamander.

"Γνωριζόμαστε από την πρώτη γυμνασίου, γιατί πηγαίναμε και οι δύο στο καλλιτεχνικό σχολείο Θεσσαλονίκης, από τότε είμαστε φίλοι και αργότερα ζευγάρι. Δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί ότι θα ξεκινούσαμε επιχείρηση μαζί όμως εν μέσω καραντίνας σκεφτόμασταν ιδέες για να γίνουμε δημιουργικοί, παραγωγικοί και να ανεξαρτητοποιηθούμε οικονομικά. Και έτσι... γεννήθηκε το Salamander!".

"Στο μαγαζί μας μπορεί κανείς να βρει Vintage και second hand ρούχα! Και επειδή πολλά άτομα μας ρωτάνε, ναι έχουμε όλα τα μεγέθη! Εμείς κατηγοριοποιούμε τα ρούχα μας σε αυτές τις δύο κατηγορίες, Vintage και second hand ρούχα - το vintage ως ρούχο είναι ένα ιδιαίτερο κομμάτι, παλιό, καλοραμμένο που είτε είναι δυσεύρετο είτε πολύ ακριβό στην "κανονική" αγορά. Το second hand είναι ένα πιο απλό, και συνηθισμένο, θα λέγαμε ρούχο. Αποφασίσαμε να έχουμε και τις δύο κατηγορίες για να μην αποκλείουμε κάποιο στυλ! Επίσης προσπαθούμε να κάνουμε συνεργασίες με άτομα που φτιάχνουν χειροποίητα προϊόντα (κοσμήματα, τσάντες, πορτοφόλια, καρτποσταλ, αφίσες, διακοσμητικά κλπ)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Kι αν αναρωτιέστε πώς αποφάσισαν να πουν το μαγαζί τους... Salamander - ο λόγος είναι... τυχαίος!" Καθώς σκεφτόμασταν ονόματα ο Στέργιος ζωγράφισε μια σαύρα και έτσι σκεφτήκαμε πως το Salamander ταιριάζει".

Second hand, σαν να λέμε ανακύκλωση

"Γενικά στην προσωπική μας ζωή πάντα προσπαθούμε να ανακυκλώνουμε αλλά και να μην παράγουμε σκουπίδια. Προσπαθούμε φυσικά να το υιοθετήσουμε και στο μαγαζί, να επαναχρησιμοποιούμε ότι μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί και να μην αγοράζουμε περιττά πράγματα.. Για παράδειγμα όλες μας οι κρεμάστρες αγοράστηκαν μεταχειρισμένες και πολλά έπιπλα τα φτιάξαμε μόνοι μας!
Αγαπάμε το περιβάλλον και θεωρούμε ότι πρέπει να το σεβόμαστε σε κάθε μας κίνηση, η ανακύκλωση μόνο δεν είναι λύση".

"Βλέπουμε ότι σιγά σιγά όλο και περισσότερα άτομα ενδιαφέρονται για τα second hand ρούχα, πλέον θεωρείται φυσιολογικό και όχι κάτι τριτοδεύτερο. Είναι πολύ θετικό επίσης ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για να κάνεις τις αγορές σου, από μαγαζιά σαν εμάς ή ακόμα και από σελίδες στο ινσταγκραμ. Και έτσι κάπως δημιουργείται μια κοινότητα που προωθεί και υποστηρίζει το ethical fashion. Δε θα πούμε ψέματα ότι οι μεγάλες εταιρίες ρούχων δεν θα αλλάξουν σύντομα τον τρόπο που λειτουργούν αλλά μπορούμε να παρατηρήσουμε κάποια μικρά βήματα! Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Ελλάδα φαίνεται ότι ο κόσμος αρχίζει και ψάχνεται πριν αγοράσει κάτι."

Γιατί να τα επιλέξεις κι εσύ

"Tα second hand ρούχα έχουν 3 βασικά προτερήματα: η τιμή σε σχέση με την ποιότητα, το αντίκτυπο στο περιβάλλον, και η μοναδικότητα. Έτσι μπορεί κάποιος να βρει αυτό που ψάχνει σε πολύ χαμηλές τιμές (ακόμα και 1€). Θα αγοράζει ένα ρούχο που έχει ήδη φτιαχτεί και δεν θα χρειαστεί έξτρα ενέργεια για δημιουργία καινούργιου (κάντε έναν κόπο, να δείτε πόσο καταστροφική είναι η παραγωγή νέων ενδυμάτων!). Και τέλος, θα φοράει κάτι που δεν θα δει κάποιο άλλο άτομο να φοράει στο αντίθετο πεζοδρόμιο..."

Salamander Store

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Style
12 / position1: 740 / position2: 1485
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb