The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Μέσα στην εξωπραγματική κουζίνα της Emirates

Ένα σκηνικό βγαλμένο από ταινία, με υπηρεσίες που δεν έχεις καν φανταστεί

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 01, 2021

Μέσα στην εξωπραγματική κουζίνα της Emirates
Φωτογραφία από τον χρήστη Sourav Mishra στο Pexels

Η Emirates είναι γνωστή για τις πολυτελείς υπηρεσίες της σε όλα τα επίπεδα. Εξίσου πολυτελή είναι και τα γεύματα που προσφέρει, τα οποία έχουν υπέροχη εμφάνιση και δείχνουν το λιγότερο λαχταριστά. Έχεις φανταστεί ποτέ σου όμως το πως μοιάζει η κουζίνα που τα παρασκευάζει; Μόλις την δεις θα μείνεις με το στόμα ανοιχτό, καθώς δεν έχεις δει κάτι παρόμοιο.

Όπως αναφέρει ο Business Insider, η εν λόγω αεροπορική προσφέρει ετησίως 110 εκατομμύρια γεύματα, που προετοιμάζει στην μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής γευμάτων πτήσεων του πλανήτη, η οποία λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα. Στην μονάδα παρασκευάζονται από τα πιο απλά σνα, μέχρι τα κυριώς γεύματα και τα γλυκά που μοιράζονται στους επιβάτες της Emirates.

Όσο για τι τρώνε όσο πετούν με αυτή την εταιρεία, ο Business Insider αναφέρει ότι πρόκειται για 72 εκατομμύρια ψωμάκια, 60 τόνους φράουλες, 187 τόνους σολομού και 1.360 τόνους πατάτας, κάθε χρόνο. Λογικό, αν σκεφτείς ότι η Emirates  κάνει 200.000 πτήσεις κάθε χρόνο.

Η κουζίνα προετοιμασίας, χωρίζεται στα δυο, σε αυτήν της First Class και σε αυτήν της Business Class που είναι μαζί και στης Economy. Επιπλέον, υπάρχουν 4 είδη διεθνών κουζίνων που μαγειρεύονται εκεί, τα οποία είνα η Ασιατική, η Ευρωπαϊκή, της Μέσης Ανατολής και η Ινδική, ενώ εργάζονται σε αυτές περίπου 1.800 σεφ.

Κάθε μήνα, οι σεφ ετοιμάζουν 1.400 διαφορετικά μενού, με σκοπό να καλύψουν τις επιθυμίες κάθε επιβάτη και είναι εμπνευσμένο από τον προορισμό του. Πιο συγκεκριμένα, για το Ντουμπάι που είναι η καρδιά της εταιρείας όμως, υπάρχει ένα σπέσιαλ γεύμα που ονομάζεται The Emirati Arabic mezze selection και περιέχει ποικιλίες, όπως χούμους, μπαμπά γκανούς, ντολμαδάκια, ταμπουλέ, ενώ σε κάποια πιάτα περιλαμβάνεται και αρνάκι ψητό με ειδικές γαρνιτούρες λαχανικών.

Δεις παρακάτω το βίντεο του Business Insider με το αφιέρωμα στην απίστευτη αυτή κουζίνα:

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb