The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η γνωστή ηθοποιός που κέρδισε κατά λάθος Όσκαρ

Ή τουλάχιστον έτσι λένε οι φήμες

Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΦΕΒ 02, 2021

Η γνωστή ηθοποιός που κέρδισε κατά λάθος Όσκαρ
Φωτογραφία από τον χρήστη Engin Akyurt στο Pexels

Το 1993 κέρδισε Όσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «My Cousin Vinny», όμως οι θεωρίες συνωμοσίας θέλουν την Μαρίσα Τομέι, να έλαβε αυτό το βραβείο εντελώς τυχαία.

Εκείνη την περίοδο, η ηθοποιός έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα της, έχοντας μόλις πέντε ταινίες στο βιογραφικό της και δεν υπήρχε κανένας λόγος για να θεωρηθεί φαβορί για βράβευση. Στην κατηγορία που κέρδισε δε, όλοι θεωρούσαν ότι πρώτη θα έβγανε η η Τζόαν Πλοουράιτ για το «Enchanted April» ή η Βανέσα Ρεντγκρέιβ για το «Howards End».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Tomei (@marisatomei)

Να που όμως η ηθοποιός που δεν υπολόγιζε κανείς κατάφερε να πάρει το χρυσό αγλματίδιο και κάπως έτσι ξεκίνησαν και οι φήμες ότι το κέρδισε κατά λάθος. Οι σινεφίλ διαμαρτύρονταν για το ότι η Τομέι κέρδισε Όσκαρ παίζοντας σε μια εμπορική ταινία, χωρίς ιδιαίτερες ερμηνευτικές ικανότητες και ότι δεν βραβεύτηκαν άλλες ηθοποιοί από την κατηγορία αυτή, οι οποίες πρωταγωνίστησαν σε πιο ποιοτικές ταινίες. Όλοι έλεγαν ότι μάλλον έγινε λάθος με τα ονόματα.

Μετά από έναν χρόνο, το 1994, το Hollywood Report δημοσίευσε ένα άρθρο που μιλούσε για την συνωμοσία του βραβείου της Τομέι, αναφέροντας ότι στο Μανχάταν οι φήμες την ήθελαν να κέρδισε τυχαία, ενώ γινόταν αναφορά σε ένα σκάνδαλο που θα έσκαγε και θα προκαλούσε ντροπή στην Ακαδημία.

Η παραπάνω θεωρία, θέλει τον παρουσιαστή του βραβείου, Τζακ Πάλανς, να μην μπορούσε να διαβάσει το όνομα της νικήτριας που είχε στην κάρτα του και έτσι να μπερδεύτηκε και να διάβασε το τελευταίο όνομα της λίστας που περνούσε από το autocue και το οποίο ήταν της Τομέι.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Tomei (@marisatomei)

Το Hollywood Report ξεκαθάρισε ότι δεν υποστήριζε την εν λόγω θεωρία, όπως και το Entertainment Weekly, το οποίο έγραψε επίσης ένα σχετικό άρθρο, αλλά και μόνο που ο τύπος ασχολήθηκε με αυτές τις φήμες, έδινε τροφή για σχολιασμό και τις γνωστοποιούσε όλο και περισσότερο στον κόσμο.

Κάποια χρόνια μετά βέβαια, το 1997, ο κριτικός ταινιών Ρεξ Ριντ ανέφερε ότι αυτή η θεωρία ήταν αληθής και ότι ο Παλάνς ήταν μεθυσμένος και μιας και η Ακαδημία ήθελε να καλύψει το λάθος, έδωσε το βραβείο στην Τομέι. Η Ακαδημία από πλευράς της διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς όπως δήλωσε υπήρχαν πάντα δυο εκπρόσωποι στις ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων, ώστε να επέμβουν αν γινόταν κάποιο λάθος. 

Από την άλλη, υπάρχουν και εκείνοι που λένε ότι βάση των βίντεο από την απονομή η θεωρία του κατά λάθος βραβείου δεν ισχύει και ότι φαίνεται ότι ο Παλάνς διαβάζει το όνομα από την κάρτα και όχι από κάποια οθόνη μπροστά του.

Η Τομέι πάντως κράτησε το Όσκαρ της, με τις φήμες να μην εξακριβώνονται ποτέ και την ίδια να βρίσκεται ξανά υποψήφια στην ίδια κατηγορία για δυο ακόμα ταινίες, το 2002 και το 2009. Το μόνο βραβείο που έχει κερδίσει μέχρι τώρα όμως, είναι εκείνο του 1993.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Marisa Tomei (@marisatomei)

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb