ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ελληνίδα σκηνοθέτις που κρύβεται πίσω από τα ωραιότερα βίντεο κλιπ

Η Έφη Γούση έδωσε νέο αέρα στη σκηνοθεσία
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ελληνίδα σκηνοθέτις που κρύβεται πίσω από τα ωραιότερα βίντεο κλιπ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το όνομά της Εφης Γούση ίσως να μη σου λέει κάτι αν και έγινε ευρέως γνωστό στην προπέρσινη Eurovision, όταν ενορχήστρωσε το βιντεοκλίπ του Better Love και τη σκηνική παρουσία της Katerine Duska.

Ναι, εκείνο το ονειρικό ροζ βίντεο κλιπ με τα κορίτσια που φορούσαν κορμάκια και τούλια, έτρωγαν σταφύλια και χόρευαν αέρινα γύρω από την Katerine Duska όσο εκείνη τραγουδούσε.

Η Έφη είναι Θεσσαλονικιά και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ. Η ζωή όμως την "πέταξε" από την υποκριτική στη φωτογραφία και τη σκηνοθεσία και στην Αθήνα, κι από εκεί στο εξωτερικό. "Επειδή δεν μπορούσα να σκηνοθετώ παραστάσεις για κάθε ιδέα που μου ερχόταν στο μυαλό, ξεκίνησα να εξωτερικεύω όλα όσα ένιωθα για ένα ρόλο, ένα έργο, φωτογραφίζοντας" έχει πει σε συνέντευξή της.

Δημιουργεί απίστευτες εικόνες, όλες με κάποια κοινά χαρακτηριστικά. Τα παστέλ χρώματα, τα αιθέρια κορίτσια, τα ονειρεμένα μέρη, χωρίς χρόνο ή χώρο, σχεδόν σε μέρη ουτοπικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2013, η Έφη επίσης έγραψε και σκηνοθέτησε την πρώτη της ταινία μικρού μήκους, La Nuance bleue du profond Rouge, όπου απέσπασε βραβείο στο 7th Τhessaloniki International Short Film Festival.

Δείτε μερικές δουλειές της, παρακάτω!

φωτογραφία: Γιώργος Καπλανίδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
8 / position1: 384 / position2: 951
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb