The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το παιδί που μεγάλωσε τρώγοντας μόνο λουκάνικα

Ποιος κατάφερε να του κόψει αυτή τη συνήθεια

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΟΚΤ 12, 2020

Το παιδί που μεγάλωσε τρώγοντας μόνο λουκάνικα

Ο  Ben Simpson από τη στιγμή που σταμάτησε να θηλάζει τρέφονταν αποκλειστικά με λουκάνικα. Σήμερα στα 15 του έτη κατάφερε να απαλλαχθεί από την εμμονή του με τη βοήθεια ενός υπνοθεραπευτή.

Κυριολεκτούμε όταν λέμε ότι τρέφονταν μόνο με λουκάνικα, αφού το μόνο που δέχονταν να μπει στο στόμα του εκτός από λουκάνικα ήταν νερό.

Ο νεαρός πάσχει από μια ψυχολογική διαταραχή που έχει να κάνει με το φαγητό (αποφευκτική/περιοριστική διαταραχή πρόσληψης τροφής - ARFID). Από μικρή ηλικία δεν καθόταν ποτέ στο οικογενειακό τραπέζι και έμενε ακόμα και μία ημέρα νηστικός αν το γεύμα του δεν ήταν μόνο λουκάνικα.

Η μητέρα αφού επισκέφθηκε δεκάδες γιατρούς, έμαθε για έναν υπνοθεραπευτή που ειδικεύεται σε τροφικές διαταραχές. Η κατάσταση του νεαρού ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη αφού λόγω της διατροφής του δεν λάμβανε θρεπτικά συστατικά και η υγεία του είχε κλονιστεί.

«Η φοβία του ήταν ακραία», δήλωσε ο υπνοθεραπευτής, όχι μόνο έτρωγε λουκάνικα και τίποτα άλλο αλλά ήθελε αποκλειστικά τα λουκάνικα συγκεκριμένης μάρκας. «Ήταν μια ξεκάθαρη διάγνωση».

Μετά από λίγες θεραπείες το μυαλό του έφηβου "ξεκλειδώθηκε" και σήμερα τρέφεται κανονικά όπως όλοι οι άνθρωποι.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb