TRUE STORIES

Μαμά που γέννησε δίδυμα με σύνδρομο Down μιλά για την ζωή τους και συγκινεί

Το τεράστιο δώρο και η όμορφη καθημερινότητα
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Μαμά που γέννησε δίδυμα με σύνδρομο Down μιλά για την ζωή τους και συγκινεί

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μία μητέρα διδύμων με σύνδρομο Down ανοίγει την καρδιά της και συγκινεί με την ανάρτησή της, καθώς εκφράζει πόσο τυχερή νιώθει.

Οι περισσότερες γυναίκες όταν μαθαίνουν ότι περιμένουν δίδυμα, συνήθως αγχώνονται για το τι θα συμβεί μετά τη γέννησή τους. Πώς θα τα καταφέρουν με δύο μωράκια, πώς θα αντεπεξέλθουν οικονομικά, αλλά και στις όποιες δυσκολίες φέρνει η ζωή με δύο παιδιά ακριβώς στην ίδια ηλικία.

Αυτές ήταν και οι αρχικές ανησυχίες της Racheal Prescott, η οποία ενώ δεν είχε στο πρόγραμμα να κάνει τρίτο παιδί, έμαθε ότι περιμένει δίδυμα. Μαζί με την αναπάντεχη εγκυμοσύνη, όμως, έμαθε ότι τα κοριτσάκια της είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν με σύνδρομο Down.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Είχαμε αποφασίσει με το σύζυγό μου να μην κάνουμε τρίτο παιδί, αλλά όταν μάθαμε ότι είμαι έγκυος χαρήκαμε, αφού οι δυο μεγάλοι μας γιοι θα αποκτούσαν κι άλλη παρέα. Ο αρχικός μας ενθουσιασμός έγινε εντονότερος όταν μας είπαν ότι είμαι έγκυος σε δίδυμα κοριτσάκια. Μετά από πολλά ραντεβού με τους γιατρούς και εξετάσεις, μάθαμε ότι τα κοριτσάκια μας είναι πολύ πιθανό να γεννηθούν με σύνδρομο Down, κάτι το οποίο δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μας.

Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εκείνο που με άγχωνε περισσότερο δεν ήταν το σύνδρομο Down, αλλά το αν θα καταφέρω να αποφύγω την καισαρική – και τα δυο παιδιά μου γεννήθηκαν με φυσιολογικό τοκετό και δεν ήθελα να αλλάξει κάτι σε αυτή την εγκυμοσύνη. Όσοι μάθαιναν ότι θα κάναμε δίδυμα ενθουσιάζονταν και μας έλεγαν πόσο όμορφη θα είναι η ζωή μας.

Λίγες μέρες μετά τον τοκετό μου, τον Φεβρουάριο του 2018, μία ευγενέστατη μαία ήρθε στο δωμάτιό μου και μου είπε πως η αντίδρασή μου όταν έμαθα ότι τα κορίτσια μου γεννήθηκαν με σύνδρομο Down την χαροποίησε πολύ. “Αλήθεια; Γιούπι!”, της είχα απαντήσει, αν και εγώ δεν θυμόμουν τίποτα.

Αυτό, όμως, ένιωθα. Ήμουν χαρούμενη και αισιόδοξη για τα κορίτσια μου, αλλά και για την πλήρη στήριξη της οικογένειάς μου. Ναι, δεν είχαμε σχεδιάσει τα παιδιά μας να έχουν σύνδρομο Down ούτε είχαμε ξαναζήσει την εμπειρία της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Νεογνών – τα κοριτσάκια μας γεννήθηκαν με συγγενή καρδιοπάθεια και ειδικά η μία χρειάστηκε να νοσηλευτεί αρκετό καιρό μέχρι να γίνει εντελώς καλά – αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με την ευτυχία που νιώθουμε όντας γονείς τεσσάρων υγιέστατων παιδιών.

Εκείνο που θέλω να ξέρουν όσοι θέλουν να κάνουν παιδιά είναι πόσο αξιαγάπητοι άνθρωποι είναι όσοι γεννιούνται με σύνδρομο Down. Διαβάστε, μιλήστε και μάθετε για αυτό πριν νιώσετε απογοήτευση αν ακούσετε ότι το μωράκι που περιμένετε ίσως γεννηθεί με σύνδρομο Down.

Και εσείς που περιμένετε μωράκι με σύνδρομο Down να θυμάστε ότι δεν σας συνέβη κάτι κακό. Αντίθετα, η ζωή σας θα γίνει μια γιορτή. Θα ανακαλύψετε κομμάτια του εαυτού σας που δεν ξέρατε καν ότι υπήρχαν…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
8 / position1: 417 / position2: 753
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb