THINK

Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ των Μαθηματικών

Ένα ιστορικό γεγονός σημειώθηκε μόλις από πριν λίγες εβδομάδες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Η πρώτη γυναίκα που κέρδισε το Βραβείο Νόμπελ των Μαθηματικών

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για πρώτη φορά στα χρονικά, μια γυναίκα κατάφερε να κερδίσει το Νόμπελ των Μαθηματικών κάνοντας όλες τις υπόλοιπες πολύ περήφανες και αλλά και δείχνοντας στον κόσμο ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι εξίσου διάνοιες με τους άντρες.

Η Karen Uhlenbeck, είναι καθηγήτρια μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Τέξας και αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεται για το έργο της, καθώς μέσα στα χρόνια της καριέρας της έχει γίνει αρκετά γνωστή για το επιστημονικό της έργο. Το 2020 έμελλε να είναι η χρονιά της αφού κέρδισε το Abel Prize, που είναι το Νόμπελ των Μαθηματικών και αποτελεί το κορυφαίο βράβει αυτής της επιστήμης.

Το συγκεκριμένο βραβείο αποδίδεται από τον βασιλιά της Νορβηγίας ως φόρος τιμής στους απανταχού μαθηματικούς για την δουλειά τους και συνοδεύεται και από ένα χρηματικό έπαθλο του ύψους των 700.000 δολαρίων. Και μπορεί ο θεσμός του να υπάρχει από το 2003, όμως μέχρι πέρυσι το είχαν λάβει μόνο άντρες.

Όσο για την νικήτρια Karen, η ίδια είναι γνωστή για τις μελέτες της πάνω στην γεωμετρία, αλλά και τα ιδιαίτερα συστήματα της, καθώς και κάποια θεωρήματα που έχει φέρει στο φως. Το πιο αστείο στην υπόθεση όμως είναι ότι η ίδια ενημερώθηκε για το βραβείο της μέσα από ένα γραπτό μήνυμα και όπως λέει, ακόμα δεν ξέρει τι θα κάνει με τα χρήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
3 / position1: 628 / position2: 1009
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb