The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Παγκόσμια Ημέρα διατροφής: Πως να προσέξεις σωστά τον οργανισμό σου News Room

Οι κίτρινες τροφές φέρνουν την ευτυχία

Δείτε τι πρέπει να τρώμε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΠΡ 07, 2020

Οι κίτρινες τροφές φέρνουν την ευτυχία

Ξεχάστε τους ψυχολόγους, τα φάρμακα, τις ομαδικές θεραπείες. Οι γιατροί αποφάσισαν ότι οι κίτρινες τροφές είναι το φθηνότερο μέσο για να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι.

Η έρευνα έγινε στη Βρετανία και τα αποτελέσματα έδειξαν, ο εγκέφαλος μας έκανε παρτυ κάθε φορά που τρώγαμε κάτι κίτρινο, και το 70% δήλωσε πως ένιωθε αίθημα ευφορίας μετά από ένα γεύμα με κίτρινα φαγητά.

Το ίδιο ίσχυε και για τις αποχρώσεις του κίτρινου. Πολλοί από όσους πήραν μέρος στην έρευνα, δήλωσαν πως ένιωθαν ένα κενό, όταν στη διατροφή τους δεν υπήρχε κάτι κίτρινο, και πως έμεναν ανικανοποίητοι ακόμα και αν είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες από άλλες τροφές.

Ο προϊστάμενος της έρευνας, ο νευροψυχολόγος Dr David Lewis, εξομολογήθηκε ότι εξεπλάγη με τα ευρήματα. «Έχω διευθύνει εκατοντάδες έρευνες που σχετίζονται με την σύνδεση χρώματος και ψυχολογίας, αλλά αυτό το αποτέλεσμα είναι για μένα πρωτόγνωρο. Στις περισσότερες επιστημονικές μελέτες, το κίτρινο χρώμα συνδέεται με παραστάσεις παράνοιας, μανιακής προσβολής, τυφλής τρέλας και φρενίτιδας. Στο πεδίο των τροφών όμως, αποδείχθηκε ότι το κίτρινο χρώμα είναι ένα ισχυρό αντικαταθλιπτικό. Προφανώς επειδή συνδέεται με την αίσθηση της υποκείμενης γεύσης. Αλλιώς δεν εξηγείται».

Ποια είναι τα κίτρινα τρόφιμα;

Ομελέτες, μπανάνες, μακαρόνια, λεμόνια, και ότι μπορεί να φτιαχτεί από λεμόνια. τηγανήτες, ανανάς. Γρήγορα στο σούπερ μάρκετ και γεμίστε τα ράφια με κίτρινα τρόφιμα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb