ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ήρθε το τέλος για το Tetris από iPhones και Android

Με την ατάκα «ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», η EA Sports ανακοίνωσε πως θα «κατεβάσει» το Tetris από iOS και Android

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΙΑΝ 25, 2020

Ήρθε το τέλος για το Tetris από iPhones και Android
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Θλίψη στους απανταχού φανατικούς του Tetris προκάλεσε η ανακοίνωση της EA Sports, η οποία γνωστοποίησε πως, στις 21 Απριλίου 2020, το δημοφιλές παιχνίδι θα «κατέβει» από όλα τα κινητά, και iPhones και Android!

Η εταιρεία, μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά «ήρθε η ώρα να πούμε αντίο», κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο τον αποχωρισμό... Μετά την 21η Απριλίου, λοιπόν, τα Tetris 2011, T Tetris Premium και Tetris Blitz δεν θα είναι προσβάσιμα για κανέναν παίκτη, νέο και παλιό, αφού, απλά, δεν θα «τρέχουν» πια.

Στη θέση του θρυλικού Tetris, ωστόσο, έρχεται το Tetris Royale, μιας νέας εταιρείας, της N3twork. Ας ελπίσουμε να είναι το ίδιο καλό.

To Tetris αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε από τον Ρώσο σχεδιαστή βιντεοπαιχνιδιών Αλεξέι Πάζιτνοβ. Κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 1984, ενώ ο Πάιτνοβ εργαζόταν στην Dorodnitsyn Computing Centre της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών, στη Μόσχα.

Η ονομασία του παιχνιδιού προήλθε από το ελληνικό πρόθεμα «τέτρα-», που σημαίνει τέσσερα, καθώς και από το τένις, αγαπημένο άθλημα του Πάζιτνοβ.

To Tetris, μάλιστα, έγινε το πρώτο βιντεοπαιχνίδι της ΕΣΣΔ που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ.

[ΠΗΓΗ]
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb