Νέα

Κίνα: Θα χτίσουν νοσοκομείο 1000 κλινών μέσα σε μια εβδομάδα για τον κοροναϊό

Στο φουλ δουλεύουν οι μπουλντόζες στην πόλη Γουχάν της Κίνας

Κίνα: Θα χτίσουν νοσοκομείο 1000 κλινών μέσα σε μια εβδομάδα για τον κοροναϊό

Σε χρόνο ρεκόρ προσπαθούν να κατασκευάσουν οι Κινέζοι ένα νοσοκομείο στην Γουχάν. Στο νοσοκομείο θα νοσηλεύονται ασθενείς με κοροναϊό, καθώς οι υγειονομικές υπηρεσίες της πόλης των 11 εκατομμυρίων κατοίκων έχουν λυγίσει υπό το βάρος των εκατοντάδων κρουσμάτων, καθώς τα επιβεβαιωμένα περιστατικά ανέρχονται σε 830 και οι νεκροί σε 26.

Η ανέγερση του νέου νοσοκομείου 1.000 κλινών για τη νοσηλεία όσων μολυνθούν από τον νέο κοροναϊό, όπως μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει ήδη ξεκινήσει στα περίχωρα της Γουχάν, γύρω από ένα παραθεριστικό συγκρότημα το οποίο προοριζόταν για τους εργάτες της περιοχής. Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua, το νοσοκομείο θα εκτείνεται σε 25.000 τετραγωνικά μέτρα και θα ανοίξει τις πόρτες του στις 3 Φεβρουαρίου.

Με βάση άλλες πληροφορίες και τοπικούς αξιωματούχους η ανέγερσή του θα γίνει βάσει του μοντέλου κατασκευής του νοσοκομείου Xiaotangshan, που χτίστηκε στο Πεκίνο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της επιδημίας του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου (SARS), που είχε εξαπλωθεί στην κινεζική ενδοχώρα το 2003. Το νοσοκομείο εκείνο είχε χτιστεί τότε σε επτά ημέρες και υποδέχθηκε μέσα σε δύο μήνες το ένα έβδομο των ασθενών με SARS στην Κίνα, καταγράφοντας ένα θαύμα στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά.

Πηγή: www.in.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

  1. Κορoναϊός: Σε αποκλεισμό όλη η Κίνα - Αναστολή ταξιδιών από και προς την χώρα
  2. Κοροναϊός: Τι γνωρίζουμε για τη μετάδοση, τα συμπτώματα, την εξάπλωση
  3. Κοροναϊός: Έφτασε στην Ευρώπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΝΕΑ

00:00