The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Κονδυλώματα: Ο ύπουλος εχθρός ανδρών και γυναικών

Η συχνότητα εμφάνισης τρομάζει

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 24, 2020

Κονδυλώματα: Ο ύπουλος εχθρός ανδρών και γυναικών

Ένα νούμερο που προκαλεί τρόμο στην πρώτη ανάγνωση. 80% των γυναικών θα εμφανίσει μια φορά στη ζωή της κονδυλώματα. Μάλιστα ο ιός HPV, μπορεί να μεταδοθεί και χωρίς σeξουαλική επαφή, κάτι που τον κάνει ακόμα πιο επικίνδυνο.

Τα κονδυλώματα είναι εμφανή με γυμνό μάτι, έχουν τη μορφή σπίλου και μοιάζουν με μικροσκοπικά κουνουπίδια, στους άνδρες εμφανίζονται σε μικρότερο διάστημα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις που ενώ έχουμε τον ιό, δεν έχουμε εμφανή σημάδια του νοσήματος.

Τα κλασικά συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν, ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητας που εμφανίζονται τα κονδυλώματα είναι:

  • Έντονος ή ήπιος κνησμός στην εκάστοτε περιοχή
  • Τραχηλική ή κολπική αιμορραγία
  • Μεγάλη ποσότητα κολπικών εκκρίσεων
  • Κατάθλιψη, ιδίως στα άτομα που εμφανίζουν κονδυλώματα στον πρωκτό

Τα κονδυλώματα αντιμετωπίζονται με κρυοθεραπεία, τριχλωροοξεϊκό οξύ, χειρουργική αφαίρεση, διαθερμοπηξία ή laser. Πλέον οι θεραπείες είναι 100% αποτελεσματικές, και για αυτό συνίσταται οι σeξουαλικά ενεργοί ενήλικες να επισκέφτονται τον προσωπικό τους γιατρό, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb