The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Το πιο αναρχικό σχολείο που λειτούργησε ποτέ

Ο μόνος κανόνας, να κάνουν όλοι ότι θέλουν

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 13, 2019

Το πιο αναρχικό σχολείο που λειτούργησε ποτέ

Το 1960 ένας διευθυντής σχολείου με αμφιλεγόμενες και ανατρεπτικές ιδέες δημιουργεί ένα σχολείο, που γράφτηκε στην ιστορία, ως το πιο αναρχικό σχολείο όλων των εποχών. 

Το  Burgess Hill μνημονεύεται ακόμα και σήμερα, μέσα από το υλικό που σώθηκε και διατηρήθηκε χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που πίστεψαν και εμπνεύστηκαν από αυτό το project.

Σε εποχές που οι καθηγητές μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν βία, οι μαθητές φορούσαν στολές και οι εντολές του καθηγητή, ήταν πιο ισχυρές και από τις εντολές του Μωυσή, σε αυτό το σχολείο, οι μαθητές φορούσαν τζιν, δερμάτινα, οδηγούσαν μηχανές, και κάπνιζαν μέσα στις αίθουσες.

'Οταν ρωτήθηκαν οι μαθητές για το πως του φαίνεται το σχολείο, εκείνοι απάντησαν πως δεν διαφέρουμε από υα άλλα σχολεία, απλά εμείς θέλουμε να ερχόμαστε στο σχολείο και είμαστε ευτυχισμένοι...

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb