ΥΓΕΙΑ

Γιατί όσο μεγαλώνεις πονάς περισσότερο στην περίοδό σου

Τι συμβαίνει στη ζωή σου και αλλάζουν τα πράγματα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Γιατί όσο μεγαλώνεις πονάς περισσότερο στην περίοδό σου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Είσαι από εκείνα τα κορίτσια που η περίοδός τους μετατρέπεται σε μια μικρή κόλαση όσο περνούν τα χρόνια; Υπάρχει λόγος που συμβαίνει κάτι τέτοιο, εκτός από τις ορμονικές διαταραχές που υπάρχουν στο σώμα σου.

Πίνεις περισσότερο αλκοολ

Είναι καλύτερο να κρατάτε μακριά τα αλκοολούχα όταν έχετε περίοδο, καθώς μπορεί να κάνει τον πόνο χειρότερο όπως και το γενικότερο φούσκωμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα οιστρογόνων, διαταράσσοντας τις ορμόνες αρκετές ώστε να προκαλέσουν πόνο και τρομερή αναστάτωση στο σώμα.

Καταναλώνεις περισσότερη ζάχαρη

Αυτό δεν είναι ποτέ μια καλή κίνηση, αλλά είναι ιδιαίτερα κακό σαν επιλογή κατά τη διάρκεια της περιόδου σας. Η ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει κράμπες, αλλαγές στη διάθεση, κόπωση και τρομερή όρεξη για περισσότερο φαγητό, λένε οι επιστήμονες. Η ζάχαρη πιστεύεται επίσης ότι επιδεινώνει τα περισσότερα από τα συμπτώματα του προεμηνοριακού συνδρόμου!

Δεν κοιμάσαι πλέον αρκετά όπως παλιά

Όλες αισθανόμαστε τα αποτελέσματα μιας ξέφρενης νύχτας την επόμενη μέρα - δεν μπορείτε να συγκεντρωθείτε ή να σκεφτείτε καθαρά και είναι σχεδόν άθλος να την παλέψετε στην δουλειά! Επίσης τις μέρες της περιόδου σας κάνει να νιώθετε πιο μελαγχολικές και πιο οξύθυμες. Γι'αυτό οπωσδήποτε να συμπληρώνετε 8ωρο ύπνο! 

Καθιστική ζωή

Σε γενικές γραμμές, η παρατεταμένη απραξία και το καθισιό θα αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης θρόμβων αίματος στα πόδια σας. Η άσκηση μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, αλλά πιέστε τον εαυτό σας για να πάτε στο γυμναστήριο ή ακόμα και να κάνετε μια βόλτα έξω. Η άσκηση ανακουφίζει από τις κράμπες, απελευθερώνει ενδορφίνες που βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής σας και σας δίνουν περισσότερη ενέργεια. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
0 / position1: 0 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb