The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Δείτε τι κινδύνους εγκυμονεί το αλκοόλ το καλοκαίρι

Θέλει προσοχή


Δημοσίευση ΙΟΥΝ 20, 2019

Δείτε τι κινδύνους εγκυμονεί το αλκοόλ το καλοκαίρι

H αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι σε συνδιασμό με την κατανάλωση αλκοόλ αλλά και την έκθεση στον ήλιο οδηγεί συχνά σε έντονη αφυδάτωση.

Μάλιστα σύμφωνα με έρευνες του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Φυσιολογίας FAME Lab του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας περίπου 2 στα 3 άτομα παρουσιάζουν αφυδάτωση εξαιτίας της ζέστης σε συνδυασμό με την κατανάλωση αλκοόλ.

Αρκεί να σκεφτούμε ότι το αλκοόλ από μόνο του μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και να διαταράξει την ισορροπία του σώματος. Η δέσμευση του νερού από τη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, και η προσπάθεια του οργανισμού να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματος στους 36.4-37.4°C, μεγαλώνουν σε υψηλό βαθμό τα επίπεδα αφυδάτωσης με αποτέλεσμα να προκαλείτε εξάντληση, πονοκέφαλος, μυϊκές κράμπες ακόμα και λιποθυμία.

Μάλιστα ακόμα και ήπια αφυδάτωση της τάξεως 2% και 3%έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία κόπωσης και πτώση της νοητικής ικανότητας.

Έτσι η κατανάλωση του αλκοόλ πρέπει να γίνεται με μέτρο σε συνδυασμό με σωστή ενυδάτωση θεωρείται ότι δεν προκαλεί αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό με νερό, χυμούς και φρούτα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb