The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Liverpool: Πώς το «You` ll Never Walk Alone» έγινε ο ύμνος της ομάδας

Μια σύντομη ιστορία


Δημοσίευση ΜΑΙ 09, 2019

Liverpool: Πώς το «You` ll Never Walk Alone» έγινε ο ύμνος της ομάδας
@businessinsider.com

Το τραγούδι «You ‘ll Never Walk Alone» δεν είναι δημιούργημα των οπαδών της Liverpool. Ούτε της ομάδας. Ξεκίνησε το ταξίδι του το 1945, ως ένα από τα τραγούδια ενός μιούζικαλ που παίχτηκε στο Broadway και είχε τίτλο «Carousel».

Το τραγούδι έγινε αμέσως επιτυχία. Το μήνυμά του άλλωστε μίλησε στις καρδιές των ανθρώπων που έβγαιναν καταρρακωμένοι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Την δεκαετία του ’50 συνέχισε να είναι επιτυχημένο, με τον Frank Sinatra και τον Elvis Presley να το διασκευάζουν.

Όμως ήταν μια άλλη διασκευή που το έφερε στο Άνφιλντ. Μια τοπική μπάντα, οι «Gerry And The Pacemakers» κυκλοφόρησαν το τραγούδι το 1963.

To Άνφιλντ τότε ήταν ένα από τα λίγα γήπεδα που είχαν ηχητικό σύστημα. Τα 10 καλύτερα τραγούδια των charts ακούγονταν στα ηχεία πριν από κάθε αγώνα. Το «You ‘ll Never Walk Alone» παρέμεινε στην κορυφή των charts για τέσσερις εβδομάδες και οι οπαδοί της Liverpool το λάτρεψαν, όχι μόνο για τους στίχους του, αλλά και γιατί το συγκρότημα ήταν κι αυτό από το Liverpool.

Από τότε έχει γίνει σύνθημα, που ακούγεται απ’ όλο το γήπεδο σε κάθε αγώνα. Είναι πλέον το σήμα-κατατεθέν της ομάδας των «Reds», και όλοι όταν το ακούμε σκεφτόμαστε την κόκκινη κερκίδα της πόλης του λιμανιού της Αγγλίας.

Βέβαια, υπάρχουν άλλες δυο ομάδες που οι φίλαθλοι τους τραγουδούν το «You ‘ll Never Walk Alone». Η Celtic και η Dortmund. Αλλά η Liverpool είναι εκείνη που το υιοθέτησε πρώτη και το έκανε «δικό» της.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb