The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

5 ταινίες που υποτίθεται ότι ήταν καταραμένες

Υπερβολές ή όχι;


Δημοσίευση ΜΑΡ 14, 2019

5 ταινίες που υποτίθεται ότι ήταν καταραμένες
@imdb.com

Πολλές φορές ακούμε για καταραμένες ταινίες. Οι περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις είναι απλά υπερβολές. Όμως ισχύει για όλες τις περιπτώσεις; Οι 5 παρακάτω ταινίες υποτίθεται πως υπήρξαν καταραμένες. Πως όμως απέκτησαν αυτήν την φήμη;

The Wizard of Oz (1939)

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που η ταινία θεωρήθηκε αρχικά καταραμένη. Για δέκα χρόνια ήταν ζημιογόνα και μόνο στην επανέκδοσή της άρχισε να παράγει κέρδη. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, δυο από τους ηθοποιούς κατέληξαν στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς. Ακόμα δυο από αυτούς, συμπεριλαμβανομένης και της πρωταγωνίστριας Judy Garland, αυτοκτόνησαν. Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι άλλαξε πολλούς σκηνοθέτες μέχρι να τελειώσει, η φήμη της ως καταραμένη δεν ήταν δύσκολο να διαδοθεί.

Apocalypse Now (1979)

https://www.hollywoodreporter.com/news/telluride-francis-ford-coppola-spills-729281

@hollywoodreporter.com

Η επιτυχία της ταινίας αλλά και η μετέπειτα επιτυχημένη καριέρα όσων συμμετείχαν, κανονικά δεν θα έπρεπε να τοποθετεί το «Apocalypse Now» σε αυτή την λίστα. Ωστόσο τα γυρίσματα στις Φιλιππίνες «χτυπήθηκαν» από τυφώνα, ενώ οι μισθοί του συνεργείου εκλάπησαν. Ο Marlon Brando εμφανίστηκε στα γυρίσματα με αυξημένο βάρος, ενώ ο Martin Sheen, που τότε πάλευε με την εξάρτηση του από το αλκοόλ, έπαθε έμφραγμα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Ακόμα και ο Coppola σκέφτηκε την αυτοκτονία υπό των φόβο της χρεοκοπίας. Βέβαια, αυτά συνέβησαν πριν βγει η ταινία, γιατί όταν τελικά κυκλοφόρησε κέρδισε πολλά βραβεία και έγινε κλασσική.

The Exorcist (1973)

Πρόκειται για μια υποτιθέμενη κατάρα που ξεκίνησε λόγω του θέματος της ταινίας αλλά και για λόγους μάρκετινγκ, λίγο πριν την κυκλοφορία του prequel «Exorcist: The Beginning» το 2004. Μόνο η ιστορία της ταινίας, προκάλεσε σοκ και πολλές φήμες γι’ αυτήν, όπως το ότι άσκησε μια «σατανική» επιρροή στο κοινό. Οι υπόλοιπες φήμες οφείλονται σε ένα επεισόδιο της «E! True Hollywood Story», που παρουσίασε μια σειρά από γεγονότα που μάλλον δεν συνέβησαν ποτέ για να στηρίξει το επιχείρημα περί κατάρας. Το επεισόδιο παίχτηκε 5 ημέρες πριν την πρεμιέρα του prequel το 2004.

Atuk

Μπορεί να μην την ξέρετε αλλά υπάρχει ένας σοβαρός λόγος: δεν έγινε ποτέ. Η κωμωδία για έναν κυνηγό Ινουίτ (εσκιμώος της Αλάσκας) που προσπαθεί να προσαρμοστεί στην ζωή της Νέας Υόρκης, όχι απλά δεν ολοκληρώθηκε αλλά δεν άρχισε και ποτέ. Ο John Belushi πέθανε πριν ξεκινήσει τα γυρίσματα. Ο Sam Kinison έξι χρόνια αργότερα ήθελε να ξαναγράψει πολλά μέρη του σεναρίου και κατέληξε στα δικαστήρια με τους παραγωγούς. Πέθανε το 1992, σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Αργότερα οι John Candy και Chris Farley ενδιαφέρθηκαν για τον ρόλο, αλλά και οι δυο πέθαναν πριν καλά καλά συμφωνήσουν. Ο σεναριογράφος Tod Carroll αρνήθηκε παρολ’ αυτά την ύπαρξη κατάρας.

Superman

https://theunredacted.com/george-reeves-murder-the-death-of-superman/

@theunredacted.com

Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κατάρα ταινίας αλλά με κατάρα του ίδιου του χαρακτήρα. Ο ήρωας με τις υπεράνθρωπες δυνάμεις είχε την φήμη του καταραμένου ρόλου κυρίως λόγω της τραγικής ιστορίας δυο ανθρώπων που τον ενσάρκωσαν. Ο George Reeves υποδύθηκε τον Superman σε μια ταινία και σε μια σειρά την δεκαετία του ’50. Το κοινό τον ταύτισε τόσο πολύ με τον χαρακτήρα που δυσκολευόταν να βρει άλλες δουλειές. Από κάποια στιγμή μάλιστα, δεν του άρεσε το προτζεκτ. Αυτό τον οδήγησε στην κατάθλιψη και το 1959 στην αυτοκτονία.

Ο Christopher Reeve, από την άλλη υποδύθηκε τον υπερήρωα τις δεκαετίες του ’70 και του ’80. 8 χρόνια μετά την τελευταία του ταινία ως Superman, έπεσε από ένα άλογο, μένοντας παράλυτος από τον λαιμό και κάτω μέχρι τον θάνατό του. Η σύμπτωση των παρόμοιων ονομάτων και του τραγικού τέλους των δυο ηθοποιών, έφτιαξαν τον μύθο του καταραμένου χαρακτήρα του Superman.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb