The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο

Νόστιμα αλλά και θανατηφόρα


Δημοσίευση ΝΟE 01, 2018

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο

Όταν τρώτε ένα σάντουιτς ή ένα burger προφανώς και δεν φοβάστε για τη ζωή σας ούτε το θεωρείτε παράξενο. Οπότε θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι υπάρχουν τρόφιμα εκεί έξω τόσο επικίνδυνα, ώστε να μπορείς να αρρωστήσεις, ή τόσο περίεργα που δεν θα τα βάζατε με τίποτα στο στόμα σας.

Puffer Fish (ψάρι φούσκα)

Το ήπαρ, οι ωοθήκες και τα έντερα του περιέχουν υψηλές ποσότητες τετροδοτοξίνης, μια δυνητικά θανατηφόρα ουσία για τον άνθρωπο. Αυτό δεν εμποδίζει τους ανθρώπους να τα τρώνε αρκεί βέβαια μα φιλεταριστούν και να μαγειρευτούν σωστά . Και αυτό γιατί ακόμα καο μια μικρή ποσότητα της τοξίνης (η οποία είναι περισσότερο από 1000 φορές πιο τοξική από το κυάνιο) μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο αφού παραλύει το νευρικό σύστημα.

Casu Marzu (τυρί με σκουλήκια)

Αυτή το τυρί από την Σαρδηνία είναι ουσιαστικά ένα Pecorino που περιέχει ζωντανά...σκουλήκια. Δεν είναι θανατηφόρα, αλλά μπορούν να ζήσουν αρκετά για να φτάσουν στα έντερα σας και να σας φέρουν στα γόνατά σας (και φυσικά στην τουαλέτα). Το τυρί έχει απαγορευτεί από την ΕΕ, κάτι που ακούγεται σαν καλή επιλογή!

Cassava

Βρίσκεται σε πολλές χώρες της Νότιας Αμερικής και της Αφρικής. Είναι εξαιρετικά νόστιμη και ασφαλής όταν είναι καλά μαγειρεμένη αλλά ωμή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και θανατηφόρα. Και αυτό γιατί απελευθερώνει ένα ένζυμο που ονομάζεται linamarase που μετατρέπει μια ένωση της ρίζας σε κυάνιο.

Blood Clams

Οι συγκεκριμένες αχιβάδες βρίσκονται στον Κόλπο του Μεξικού και διάφορα άλλα μέρη τόσο του Ατλαντικού όσο και του Ειρηνικού Ωκεανού. Επειδή ζουν σε αρκετά βαθιά νερά είναι εκτεθειμένα σε περισσότερους ιούς και βακτηρίδια . Σαν αποτέλεσμα η ηπατίτιδα Α και ο τυφοειδής πυρετός θα μπορούσαν να είναι νέοι φίλοι σας, αν δεν είστε προσεκτικοί.

Δείτε και τα 10 πιο επικίνδυνα φαγητά στον κόσμο στο βίντεο που ακολουθεί:

Διαβάστε Ακόμη
Θέματα ΣΕΠΤ 29, 2018
Αυτή η τεράστια σχισμή στην Αφρική θα είναι ο επόμενος ωκεανός
Φτάνει πάνω από τα 60 χιλιόμετρα...
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb