The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Με αυτή τη πιθανή θεραπεία της φαλάκρας μπορεί να βγουν μαλλιά σε 2 ημέρες

Λέτε;


Δημοσίευση ΜΑΙ 12, 2018

Με αυτή τη πιθανή θεραπεία της φαλάκρας μπορεί να βγουν μαλλιά σε 2 ημέρες

Επιστήμονες ανακάλυψαν πως ένα φάρμακο που έχει σχεδιαστεί για τα εύθραυστα οστά, μπορεί να είναι και η απάντηση στην θεραπεία για την φαλάκρα.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μάντσεστερ, είδαν πως το WAY – 316606, μια θεραπεία που αρχικά χρησιμοποιούνταν για την αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης, μπορεί να «μπλοκάρει» μια από τις πρωτεΐνες που πιστεύεται ότι προκαλεί την φαλάκρα στους άντρες. Μάλιστα, τα μαλλιά φαίνεται πως μεγαλώνουν σε μικρό χρονικό διάστημα. Μόνο δυο ημέρες…

  Ο επικεφαλής της ομάδας έρευνας Δρ. Νέιθαν Χόκσοου δήλωσε ότι «Το γεγονός πως αυτό το νέο συστατικό, που ποτέ δεν είχε χρησιμοποιηθεί ή ακόμα και αναφερθεί στην συζήτηση για την πτώση των μαλλιών, προωθεί την αύξηση των μαλλιών είναι πολύ ενθαρρυντικό, λόγω των δυνατοτήτων του. Μπορεί μια μέρα να κάνει την διαφορά».

Και συνέχισε λέγοντας «Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι μπορεί να λειτουργήσει. Στα εργαστηριακά πειράματα, το φάρμακο βοήθησε ώστε να υπάρξει αύξηση μαλλιών μόλις σε δυο ημέρες. Θα προσπαθήσουμε να το σχεδιάσουμε για τοπική χρήση,  ως σαμπουάν ή κρέμα».

Στην έρευνα έλαβαν μέρος 40 άντρες με πρόβλημα φαλάκρας. Έκαναν χρήση του φαρμάκου και είδαν θετικά αποτελέσματα σε μερικές ημέρες. Υπολογίζεται πως το 50% των αντρών άνω των 50 ετών, έχει συμπτώματα φαλάκρας και υπάρχουν μόνο δυο θεραπείες. Και οι δυο, δεν προσφέρουν σίγουρο αποτέλεσμα και μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές παρενέργειες.

Πρόσφατα, Αμερικανοί επιστήμονες ανακοίνωσαν μια πιθανή θεραπεία για την φαλάκρα, ειδικά για εκείνους που πάσχουν από αλωπεκία. Το φάρμακο λέγεται ruxolitinib και έχει θετικά αποτελέσματα σε ποσοστό 75% για ανθρώπους με αλωπεκία, σε περίοδο 4 μηνών.

Η  Δρ. Τζούλιαν Μακέι  - Γουίγκαν δήλωσε πως τα νέα είναι ενθαρρυντικά για ασθενείς που αντιμετωπίζουν σωματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις από αυτήν την αυτοάνοση ασθένεια. Λέτε να είμαστε κοντά στην θεραπεία;

 

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb