The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Η μητέρα που διαγνώστηκε με 20 προσωπικότητες

Αλλάζει 5 φορές τη μέρα χαρακτήρα

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΑΠΡ 18, 2018

Η μητέρα που διαγνώστηκε με 20 προσωπικότητες

Η Kim Noble πάσχει από διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας.

Μερικοί άνθρωποι φυσικά γεννιούνται με αυτό, ενώ κάποιοι περνούν από περιστατικά στη ζωή τους που τα καθιστούν ευάλωτα σε τέτοιες διαταραχές.

H διαταραχή πολλαπλής προσωπικότητας δεν επηρέασε την Kim Noble από το να κάνει οικογένεια. Η Kim έγινε μητέρα και σε γενικές γραμμές έχει μια φυσιολογική ζωή.

Σύμφωνα με τους ψυχιάτρους όταν ήταν μικρή προφανώς είχε υποστεί ένα σοβαρό ψυχωτικό τραύμα το οποίο προκάλεσε τη διάσπαση του νου σε πολλές διαφορετικές προσωπικότητες. Οι γιατροί δεν φαίνεται να συμφωνούν για το τι είναι ένας «alter». Ωστόσο, είναι κοινώς αποδεκτό ότι η διαταραχή οφείλεται σε καταπιεσμένες αναμνήσεις παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης. Οι αποδείξεις αυτού του ισχυρισμού έχουν, ωστόσο, αμφισβητηθεί και είναι πολύ λίγες οι αναφορές για την εμφάνιση της διαταραχής σε παιδιά.

Η Κim είναι καλλιτέχνης. Αυτό που είναι τρομερά ενδιαφέρον είναι πως... πολλές από τις προσωπικότητές της ζωγραφίζουν, όμως όχι με τον ίδιο τρόπο!

Η κόρη της Kim Aimee είναι αυτή που ξέρει καλύτερα την μητέρα της και έχει μελετήσει περισσότερο την ψυχική ασθένεια της. 

Η Aimee γνωρίζει τα σημεία ενεργοποίησης της μητέρας της που την αναγκάζουν να αλλάξει τις προσωπικότητές της όπως κάποιες συνήθειες, κάποιες αλλαγές στο πρόγραμμα ακόμη και στη διατροφή!

H Κim φοβάται πως δεν θα επιστρέψει ποτέ στον πραγματικό της εαυτό όταν χάνει την προσωπικότητά της. Ενδεικτικά, μερικοί από τους άλλους εαυτούς της είναι, η Bonny, η οποία εμφανίστηκε στα πρώτα χρόνια της ζωής της Aimee.

Η δεύτερη προσωπικότητα είναι αυτή ενός καταθλιπτικού ομοφυλόφιλου άντρα ονόματι Ken, ο οποίος δεν αναγνωρίζει την Aimee!

Μια άλλη από τις προσωπικότητές της είναι μια δεκαπεντάχρονη-βουλιμική γυναίκα που ονομάζεται Judy, και μία ακόμη που έχει κολλήσει στο έτος 1997. 

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb