The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Βάλε λίγο Curtis Harding και όλα θα πάνε καλύτερα

Η Soul μουσική του 2017 έχει ονοματεπώνυμο

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
Δημοσίευση ΝΟE 18, 2017

Βάλε λίγο Curtis Harding και όλα θα πάνε καλύτερα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ10 Soul διασκευές σε κλασσικά Rock τραγούδια ΝΟE 05, 2017

Ιστορικά, η Soul μουσική έχει γίνει μια πλατφόρμα όπου οι μαύροι καλλιτέχνες μεταφράζουν και διοχετεύουν τα συναισθήματά, τους αγώνες και τις ευαισθησίες τους στον υπόλοιπο κόσμο. Απαιτεί όμως, όπως κάθε δημιουργική διαδικασία, σκληρή δουλειά προκειμένου να φτάσεις στα υψηλότερα σκαλιά της επιτυχίας. Ο Curtis Harding τα κατάφερε δουλεύοντας με υπομονή, μεράκι και ψυχή.

Έχεις ακούσει το “Next Time”. Μεγάλη επιτυχία - ευτυχώς - στα καλά ενημερωμένα ραδιόφωνα της χώρας. Τα λεγόμενα “ψαγμένα”. Όμως, δε χρειάζεται να ψάξεις πολύ προκειμένου να ανακαλύψεις τον Curtis Harding. Θα μπορούσαμε να τον κατατάξουμε σε αυτό το εντυπωσιακό ρεύμα της νεο-σόουλ σκηνής με ονόματα που διαγράφουν καλλιτεχνική πορεία εφάμιλη των κλασσικών ονομάτων της Soul, R&B και Blues σκηνής, όπως ο Lee Fields, οι - πρόσφατα εκλιπώντες - Charles Bradley, Sharon Jones αλλά και νεότεροι όπως ο Michael Kiwanuka, o Leon Bridges και o Benjamin Booker.

Το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο “Soul Power” δημιουργήθηκε όσο εκείνος διετέλεσε μια δεκαετή θητεία ως δεύτερος τραγουδιστής του Cee-Lo Green. Εντυπωσίασε; Σαφέστατα. Ένας (Curtis) ο Mayfield κι ένας ο Harding. Οι συγκρίσεις ίσως αδικούν αμφότερους, όμως δε μπορούμε να παραβλέψουμε τις επιρροές του ενός και την συνέχεια που προσδίδει στο είδος ο δεύτερος.

Ο ίδιος θαυμάζει τους Albert King, Everly Brothers, και Ronnie Dyson, όμως έυκολα μπορείς να διακρίνεις 
Curtis Mayfield, Sam Cooke και Smokey Robinson στο στυλ και τη φωνή του.

Ο Curtis κάνει τα πάντα με ψυχή (soul). Από τον τρόπο που μιλάει για την αγάπη του για τον κινηματογράφο, την μουσική, το στυλ του, όλα είναι soulful. Το νιώθεις όταν τραγουδάει. Η ενέργεια που περικλύεται σε κάθε συλλαβή είναι πολλαπλάσια της έντασης της φωνής του. Κουλ. Κάτι που γίνεται ενστικτωδώς. Όπως η αναπνοή. Και ο Curtis αναπνέει για τη μουσική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ25 σπάνιες φωτογραφίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε ξανά στην καλή μουσική ΙΟΥΝ 17, 2017

Λίγο πριν φύγει ο φετινός Οκτώβρης, έγινε διαθέσιμο το δέυτερο δισκογραφικό βήμα του Curtis Harding, με τίτλο “Face Your Fear”. Προσωπικά, οι δικές μου προσδοκίες από τον συγκεκριμένο τραγουδιστή έχουν ικανοποιηθεί. Σε παραγωγή Danger Mouse (“φωνάζει” απο μακριά) και Sam Cohen, το άλμπουμ είναι μια υπέροχα δημιουργική επιστροφή που δίνει έμφαση στην γενικότερη δύναμη της Soul.

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο δίσκος αυτός είναι ένα ταξίδι στις ρίζες της soul μουσικής αλλά επίσης μια εξερεύνηση πάνω στο τι μπορεί να προσφέρει το είδος σήμερα, αξιοποιώντας Rock και Pop στοιχεία για να πετύχουμε κάτι αναμφισβήτητα προοδευτικό.”

Συνιστώ την ακρόαση ολόκληρου του άλμπουμ, όμως αν πρέπει να ξεκινήσεις από ένα-δυο κομμάτια που θα σε “σκαλώσουν” τότε δοκίμασε τα “Need Your Love”, “Face Your Fear” και αν θελήσεις κάτι πιο downtempo, τότε πήγαινε στο τελευταίο track του άλμπουμ. “As I Am”. Μετά από αυτό ανάβεις τσιγάρο και βάζεις ένα ποτήρι ουίσκι. Γιατί όχι;

Διαβάστε Ακόμη
Music Lists ΝΟE 07, 2017
Πίνοντας καφέ με 10 τραγούδια του Leonard Cohen
Θυμόμαστε γνωστά αλλά και μερικά από τα πιο όμορφα που ίσως δεν έχετε ακούσει
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
ΙΟΥΝ 17, 2017
25 σπάνιες φωτογραφίες που θα σας κάνουν να πιστέψετε ξανά στην καλή μουσική
Εμβληματικές μορφές σε ανεπανάληπτες στιγμές
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
ΝΟE 12, 2017
10 Soul διασκευές σε κλασσικά Rock τραγούδια
Μεγάλες φωνές, μεγάλα τραγούδια
ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb