LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

10 πρόσφατες ταινίες με καταπληκτικό τέλος

Χωρίς να σας το αποκαλύψουμε

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 26/5/2017 | 00:17

10 πρόσφατες ταινίες με καταπληκτικό τέλος


Memento 

2000

Στην δεύτερη σκηνοθετική δουλειά του Christopher Nolan, ο Guy Pearce υποδύεται τον Leonard, ο οποίος υποφέρει από απώλεια της πρόσφατης μνήμης του και ανικανότητα να δημιουργήσει νέες αναμνήσεις. Ο Νόλαν, όχι απλά επιλέγει τον δρόμο της μη γραμμικής αφήγησης, αλλά και η μεγαλύτερη υπόθεση της ταινίας διαδραματίζεται ανάποδα. Το τέλος απ’ ότι καταλαβαίνετε αποκτάει πολύ ενδιαφέρον.


No Country For Old Men

2007

Η ταινία των Joel και Ethan Coen που κατάφερε να κερδίσει Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Cormac McCarthy, είχε έναν εξαιρετικό Javier Bardem, αλλά το τέλος άφησε πολύ κόσμο μπερδεμένο…

Inception

2010

Ο Christopher Nolan εξελίχθηκε στον καλύτερο σκηνοθέτη που ωρίμασε και παρουσίασε σπουδαίες ταινίες στον αιώνα που διανύουμε. Όλοι θυμούνται το τέλος του Inception, με πρωταγωνιστή τον Leonardo DiCaprio, και πόσες απορίες αυτό δημιούργησε…

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ12 πρόσφατες ταινίες με σασπένς για να μη χάσεις την ώρα σου 7/4/2017

The Lives of Others 

2006

Η ταινία απέσπασε βραβείο Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, με την υπόθεση να εκτυλίσσεται στο Ανατολικό Βερολίνο του 1984 και πρωταγωνιστή εναν πράκτορα της μυστικής αστυνομίας. Η ζωή ενός αναγνωρισμένου θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος αποκαλύπτει στη Δύση στοιχεία για το ανελεύθερο καθεστώς, γοητεύει τον πράκτορα που ήταν υπεύθυνος για την παρακολούθησή του. Αυτή η στάση του συγγραφέα σε συνδυασμό με το κλίμα τρομοκρατίας που επικρατεί τον ωθεί ώστε να καλύψει τη δράση του συγγραφέα με προσωπικό του κόστος.

Before Sunset

2004

Η συνέχεια της ρομαντική ταινίας του 1995, Before Sunrise, βρίσκει τους πρωταγωνιστές Jesse και Celine να συναντιούνται στο Παρίσι, εννέα χρόνια μετά την παθιασμένη νύχτα που πέρασαν μαζί στη Βιέννη. Ehtan Hawke και Julie Delpy, αποτελούν ένα από τα ομορφότερα ζευγάρια που είδαμε τα τελευταία χρόνια στο σινεμά.


Son of Saul

2015

Η ταινία του Laszlo Nemes ακολουθεί μιάμιση μέρα από τη ζωή ενός φυλακισμένου σε στρατόπεδο συγκέντρωσης του  Άουσβιτς κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Κατά τη διάρκεια αυτής, προσπαθεί να φροντίσει το πτώμα ενός μικρού παιδιού ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για το γιό του προκειμένου να του εξασφαλίσει μια σωστή ταφή.



There Will Be Blood

2007

O σκηνοθέτης Paul Thomas Anderson διηγείται την ιστορία του Daniel Plainview, ο οποίος εξελίσσεται από φιλόδοξος ανθρακορύχος σε βαρόνος του πετρελαίου. Από τις καλύτερες ταινίες της περασμένης δεκαετίας με έναν εξαιρετικό Daniel Day-Lewis στον ρόλο του Plainview.



Lost In Translation

2003

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από έναν μεσήλικα ηθοποιό, τον Μπομπ, και μια νεαρή κοπέλα που αποφοίτησε πρόσφατα από τον πανεπιστήμιο, την Σαρλότ. Βρίσκονται για διαφορετικούς λόγους στην Ιαπωνία και μεταξύ τους αναπτύσσεται συμπάθεια μετά από μια τυχαία συνάντηση σε ένα ξενοδοχείο του Τόκιο. Πρωταγωνιστούν ο Bill Murray και η Scarlett Johansson, ενώ αυτή είναι η δεύτερη ταινία της Sofia Coppola, μετά από το Αυτόχειρες Παρθένοι (The Virgin Suicides).



In The Mood For Love

2000

Μια από τις καλύτερες ταινίες του αιώνα μας, ενα πραγματικό αριστούργημα από τον σκηνοθέτη Wong Kar Wai, που ακολουθεί τον πλατωνικό έρωτα του Chow Mo-Wan με την γειτόνισσα Su Li-Zhen. Οι δυο τους αποκτούν μια στενή σχέση κι εκμηστυρεύονται τις υποψίες τους ότι οι δυο τους σύζυγοι είναι παράνομο ζευγάρι.



Phoenix 

2014

Μια επιζήσασα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, αγνώριστη ύστερα από σειρά πλαστικών εγχειρήσεων, επιστρέφει στο μεταπολεμικό Βερολίνο αναζητώντας τον σύζυγό της, τον οποίο υποπτεύεται πως την πρόδωσε στους ναζί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ Προχτές
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ Προχτές
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!