The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Πώς η Kodak που ήταν εταιρεία ‑ μεγαθήριο κατέληξε στην χρεωκοπία

Πώς είναι τα γραφεία της

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΜΑΡ 13, 2017

Πώς η Kodak που ήταν εταιρεία ‑ μεγαθήριο κατέληξε στην χρεωκοπία

Στην αναμέτρησή της με τη νέα τεχνολογία η Kodak, η εταιρεία με 132 χρόνια ιστορίας που κάποτε ήταν ένα από τα μεγαθήρια της φωτογραφίας, απέτυχε παταγωδώς.

Η Kodak από το 1880 έως το 1960 ήταν καινοτόμος, ήταν μπροστά από τις εξελίξεις, εισήγαγε διαρκώς νέες τεχνοτροπίες, νέες ιδέες και προοπτικές και θα μπορούσε να είναι και η πρώτη στην ψηφιακή εικόνα. Άλλωστε η πρώτη ηλεκτρονική κάμερα γεννήθηκε στα εργαστήρια της Kodak.

"You Press The Button We Do The Rest", ήταν το πετυχημένο της σλόγκαν.

H Kodak δημιουργήθηκε από τον George Eastman και τον Henry A. Strong το1888.

View this post on Instagram

#kodak #rochesterny #kodakcity

A post shared by Suman Bhattacharyya (@occidentalone) on

Το ρολό του φιλμ είναι δική της πατέντα. Το ίδιο είναι και η θήκη του φιλμ, που αποσύρεται και αντικαθίσταται. Το φωτογραφικό φιλμ της Kodak ήταν η βάση για το κινηματογραφικό. Τα κεντρικά της γραφεία κάποτε απασχολούσαν 60.000 άτομα!

Κατά τη δεκαετία του ’80, η εταιρεία σπατάλησε δισεκατομμύρια δολάρια από τα κέρδη της στη φαρμακοβιομηχανία, ενώ όταν αποφάσισε να εισάγει το δικό της ακριβό CD για φωτογραφίες, υπήρχε ήδη το αντίστοιχο ψηφιακό CD για ηλεκτρονικό υπολογιστή! Και όταν κυκλοφόρησε τον εκτυπωτή ηλεκτρονικού υπολογιστή για φωτογραφίες, που παρήγαγε η Kodak, ήταν ήδη αργά. 'Αλλοι είχαν προλάβει νωρίτερα.

Είναι λυπηρό πώς οι καινοτόμοι της Kodak έχασαν την ευκαιρία και πλέον αποτελούν μια ρετρό ανάμνηση...

Το 2012 η Kodak χρεωκόπησε και υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή της στο άρθρο 11 του πτωχευτικού νόμου των ΗΠΑ, μετά από μία μακρά περίοδο αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων. Επανήλθε αργότερα όχι όμως με την αίγλη του τότε.

Μια μπράντα που θα έπρεπε να παραμείνει στην κορυφή κι όμως έχασε το τρένο της εξέλιξης.

View this post on Instagram

A post shared by swissphotographers (@swissphotographers) on

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb